Здрастуйте, товариші Кулінари!
Не знаю, як Ви, а я щороку наприкінці зими впадаю у непереборну тугу за зеленим кольором. Моїм очам буквально фізично не вистачає! Я шукаю його скрізь! Я не можу дочекатися весни! І навіть страшненькі міські, облізлі після зими, але все ж таки зелененькі огорожі трохи полегшують мою нетерпіння Тому уявіть, з яким задоволенням я готувала для вас цей ролик про дуже смачний, неймовірно корисний і, найголовніше, СУПЕРЗЕЛЕНИЙ соус Песто з цибулі та м’яти!
З величезним задоволенням вкидаю його сьогодні в Інтернет: нехай тут буде весна і свіжа зелень
Інгредієнти
Порції: –+
- Кокосове молоко 400 мл
- Оливкова олія 200+20 мл
- Зелена цибуля 200 г
- Кедрові горіхи чи кешью 100 г
- М’ятний двір 100 г
- пармезан 100 г
- Лимон (середній) ½ шт.
- часник 4 зубчика
- Імбир 20 г
- цукор 3 ч.л.
- сіль за смаком
- Перець за смаком
Кроки
-
У сковороді на середньому вогні розігріваємо трохи оливкової олії. Завантажуємо в сковороду 100 г кедрових горіхів або кешью. Горішки обсмажуємо до золотистого стану та знімаємо з вогню.
-
Від стограмового пучка м’яти відокремлюємо листочки.
-
100 г зелених (тільки зелених) частин зеленої цибулі нарізаємо не дуже дрібно.
-
100 г Пармезану натираємо на дрібній терці.
-
На тій же дрібній терці натираємо 4 зубчики часнику та 20 г імбиру. З половини середньої лимона вичавлюємо сік. Поруч, у якійсь ємності у вас має бути заготовлено 200 мл оливкової олії.
-
У блендер складаємо часник, імбир, половину обсмажених горіхів і наливаємо трохи олії.
-
Перемелюємо це до максимально пюреобразного стану.
-
Починаємо порціями додавати в блендер м’яту, зелену цибулю та оливкову олію.
-
Щоразу перемелюючи все до максимально можливої однорідності.
-
Коли вся олія та вся зелень додані в блендер, додаємо натертий сир і знову все перемелюємо.
-
Тепер додаємо горіхи, що залишилися, трохи солі, перець, сік лимона і знову все трохи перемелюємо, але так, щоб горіхи залишилися в соусі відчутними шматочками.
-
400 мл кокосового молока 18% жирності виливаємо у сковороду. Кокосове молоко можна взяти набагато менш жирне. Або жирного взяти менше і розвести його окропом. Під сковородою вмикаємо середній вогонь та викладаємо в молоко наш соус Песто. Акуратно перемішуємо кокосове молоко із Песто до однорідності.
-
Додаємо в соус 3 чайні ложки цукру і знову перемішуємо. Доводимо соус до невеликого кипіння. Якщо сильно його гріти, то сир у складі соусу у вас неминуче почне пригоряти навіть до самої антипригарної сковороди. Тому кип’ятимо соус потихеньку і недовго. Рівно до тих пір, поки він не втратить надмірну гірку цибулю.
-
Далі ми покажемо варіант, як ще, окрім як із нейтральним гарніром, можна використовувати цей соус. Граммів 100-150 докторської ковбаси нарізаємо кубиками. Можете ковбасу замінити на щось корисніше. Наприклад, на куряче філе. Невелику цибулину нарізаємо чвертькільцями. Складаємо до ковбаси.
-
Трохи морквини нарізаємо пластиночками і складаємо до інших продуктів. Декілька зубчиків часнику теж нарізаємо не дуже тонкими пластиночками і складаємо туди ж.
-
Декілька маринованих огірків нарізаємо кубиками або кружальцями – залежно від розміру огірків. Складаємо їх окремо. Білі частини зеленої цибулі, які залишилися у нас після приготування Песто, також нарізаємо і складаємо до огірків.
-
У сковороді розігріваємо олію і завантажуємо туди ковбасу з тими овочами, які ми до неї додавали. Обсмажуємо. Поки у нас все обсмажується, поруч ставимо кип’ятитись підсолену воду. Коли вода закипіла, закидаємо в неї пару жмень макаронів і варимо за інструкцією на упаковці.
-
Коли у сковороді у нас все близько до готовності, додаємо туди мариновані огірки з цибулею та смажимо ще кілька хвилин.
-
Нам залишається додати макарони та кілька столових ложок Песто.
-
Все перемішати та подавати.