Осетинські пироги з сиром та картоплею

Осетинські пироги стали справжнім гастрономічним трендом і набули широкого поширення далеко за межами не тільки Осетії, а й Росії.
Одним із найпопулярніших варіацій є осетинський пиріг картофджин.
#осетинськіпироги #картофджин #пирогсиром

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
Друк
  • Тісто для пирога:
    Просіяти 500 г борошна в миску для замішування тіста. Додати на борошно сухі дріжджі (висипаємо однією гіркою). Поверх дріжджів висипати 1 чайну ложку цукру. Додати на борошно 1 чайну ложку солі. Перемішати.
    Додати воду кімнатної температури (залежно від борошна води піде від 350 до 450 мл). Після додавання води замішати тісто. Вимішувати лопаткою приблизно 7 хвилин. Далі поступово додаємо 50 мл. олії (за 2-3 рази) і продовжуємо вимішувати тісто ще 3-5 хвилин руками.
    Тісто має вийти рухомої консистенції (приблизно як сир зі сметаною – не рідке, але й не забите борошном).
    Накрити ємність харчовою плівкою і залишити на 40-60 хвилин у теплому місці.
    Після того, як тісто "підійшло", його потрібно обім'яти. Знову накрити ємність харчовою плівкою та залишити ще приблизно на 40 хвилин.
    Отримане тісто ще раз "обім'яти" і поділити на 3 (три) частини.
    Для приготування начинки:
    Відварити картоплю.
    Натерти на великій тертці сир (ми використовували солоний сулугуні та слабосоленого адигейський сир. Але по суті сир можна використовувати будь-який розсільний сир).
    Відварена картопля потовкти. Додати вершкове масло (картопляне пюре можна зробити будь-яким звичним способом – з молоком, на воді. просто з маслом тощо).
    Додати в картопляне пюре натертий сир. Перемішати. Якщо сир слабосолона, то досолити отриману масу до смаку.
    Розділити начинку на 3 (три) частини (найзручніше сформувати 3 кульки).
    Формування пирога:
    З кожної частини тіста сформувати коржик (приблизно 25 см). Викласти в центр начинку (1 кулька). В ідеалі начинки має бути більше за обсягом, ніж тіста, чи стільки ж.
    Зібрати тісто, защіпивши зверху.
    Присипаючи трохи борошна на килимок. Необхідно розтягнути коржик з картопляною начинкою до товщини 5-10 мм. (Чим тонше, тим смачніше). Для зручності, після того як коржик розтягнули приблизно до 25 – 30 см, перекладаємо його на пергаментний папір і продовжуємо розтягувати.
    Укласти отриманий коржик на лист.
    Випікати при максимальній температурі приблизно 10-12 хвилин.
    Готовий пиріг рясно змастити вершковим маслом.
    Скласти пироги чаркою.
    Розрізаємо осетинські пироги складені один на одного (при різанні пироги не крутити!).
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: