Цей варіант салату на кшталт “німецького салату” стане вашим улюбленим!
Смачна вечеря, яку я ніколи не втомлюся готувати!
Рецепт швидкого салату з картоплею та солоними огірками з цікавою заправкою з лимонного соку та оливкової олії.
Дуже ароматно та смачно! Чудовий салат для ситного обіду!
Інгредієнти
Порції: –+
- для салату
- Картопля 4 шт
- Огірок солоний 3 шт
- цибуля червона ½ шт
- зелень петрушки, кропу 20 г
- Сметана 3 ст.л.
- лимонний сік 2 ст.л.
- масло оливкове 2 ст.л.
- гірчиця зерниста 1 ст.л.
- Шинка (або копчена грудинка) 200 г
- оцет 9% 2 ст.л.
- свіжомелений перець 1 за смаком
- сіль 1 за смаком
- Сіль (для маринування цибулі) ⅓ ч.л.
- Цукор (для маринування цибулі) ⅓ ч.л.
- Вода гаряча (для цибулі) 100 мл
Кроки
-
Цибулю нарізати. Залити окропом (приблизно 100 мл). Додати оцет і по 1/3 чайної ложки цукру та солі. Залишити маринуватися на 5 хвилин.
Картоплю відварити в “мундирі”. Очистити. Нарізати кубиком.
Перекласти в салатник.
Додати оливкову олію та лимонний сік. Посолити і поперчити до смаку. Акуратно перемішати.
Огірки нарізати скибочками. Додати до картоплі.
Шинку нарізати кубиком. Додати в салатник.
Цибулю віджати від води і додати в салатник.
Нарізати зелень (можна використовувати будь-яку за смаком). Додати до салатника.
Заправити салат зернистою гірчицею (1 ст.л.) та сметаною (3 ст.л.). Перемішати.
Картопляний салат готовий!
Смачного!