Як смачно засолити скумбрію за день? Дуже швидко та просто! Виходить малосольна скумбрія, пряного посолу , ніжна, смачна, рідна на радість! Смачно засолити скумбрію не складе жодних труднощів. Вже за добу на вашому столі буде ідеальна скумбрія пряного/мокрого посолу. У магазині такої не купиш!
Інгредієнти
Порції: –+
- скумбрія 2 шт
- сіль 3 ст.л. без горки
- цукор 1.5 ст.л.
- гірчиця (сушена) або гірчичний порошок 2 ч.л.
- гвоздика 6 бутонів
- запашний перець 6 горошин
- лавровий лист 3 шт
- коріандр ½ ч.л.
- вода 1 л
Кроки
-
1) Беру 2 скумбрії, відрізаю голови і видаляю нутрощі. Добре промиваю під проточною водою, щоб вимити чорні плівки та залишки крові.
2) Нарізаю після ретельного промивання на невеликі шматочки.
3) Для розсолу беру літр звичайної води. Спочатку додам 3 ст. л. солі без гірки та 1.5 ст. л. цукру і перемішую, щоб сіль і цукор трохи розчинилися у воді.
4) Спеції перемішую у ступці. Можна використовувати кавомолку або якщо немає ні того, ні іншого (ні ступки, ні кавомолки) просто наріжте все ножем. Зі спецій беру кілька горошин запашного перцю – 5-6 штук достатньо, бутончики гвоздики теж 5-6 штучок, 2-3 лаврових листи. Можна їх розірвати на дрібні шматочки, легше і зручніше перемішувати; трохи коріандру, пів чайної ложечки. Всі ці спеції потрібно потовкти або дрібно нарізати.
5) Засипаємо спеції у воду, куди ми додали сіль та цукор. Наприкінці відправляю у воду сушену мелену гірчицю або гірчичний порошок.
6) Нагріваємо розсіл на середньому вогні. Можна періодично помішувати. Варимо його 3-4 хвилини після закипання, потім даємо повністю охолонути.
7) Заливаємо рибу охолодженим розсолом, накриваємо контейнер або банку кришкою і відправляємо в холодильник на добу. Можна і дві. Але навіть за добу вона вже буде готова. Можна їсти її вже за добу.
Зберігати можна до 3-х днів у холодильнику, але з’їдається дуже швидко.
При подачі можна посипати свіжою цибулькою, змастити олією.
Смачного!