Домашня випічка завжди таїть у собі секрет: вона містить дрібку кохання.
Інгредієнти
Порції: –+
- борошно пшеничне 500 г
- дріжджі 2 ч.л.
- молоко 250 мл
- вода 3 ст.л.
- цукор 3 ст.л.
- куряче яйце 2 шт
- вершкове масло 65 г
- Мак 150 г
- сіль
- Дрібка кохання❤️
Кроки
-
Розчинити сухі дріжджі у теплому молоці з водою, додати цукор та 50 г борошна із загальної кількості. Залишити на 20 хв.
-
Додати яйце, розтоплене вершкове масло і борошно, що залишилося. Замісити тісто та залишити на 1 годину.
-
Обім’яти тісто, розкотити в пласт. Розподілити макову начинку, не доходячи до краю.
Тісто згорнути в рулет, потім розділити на 2 частини та переплести. -
Викласти на лист застелений пергаментним папером, залишити на 30 хвилин.
Для рум’яного кольору змастити макову косу збитим яйцем із молоком 1 ст. л. -
Випікати в розігрітій до 190 ° С духовці 35-40 хвилин.
Смачного!