Твердий сир у домашніх умовах

Смачний та корисний сир «Домашній» із молока та сиру. Дуже простий у приготуванні, натуральний та дуже ніжний.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
Друк
  • Для приготування твердого сиру продукти краще купити на ринку. Якщо будите купувати в магазині, то використовуйте молоко жирністю не нижче 3% і сир жирністю не нижче 9%. Беремо товстостінну каструлю, виливаємо в неї літр молока, ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Після закіпання молока, робимо мінімальне нагрівання, додаємо в молоко сир і варимо на мінімальному вогні 5 хвилин. Беремо каструлю, ставимо друшляк, застилаємо подвійним шаром марлі і відкидаємо сир на друшляк. Даємо сироватці повністю стекти, надалі ми її використовувати не будемо, але з сироватки можна буде приготувати смачні млинці, а з сиром, провареним у молоці працюватимемо далі. На сковороді розтопимо вершкове масло, додамо соду і сіль і добре перемішаємо. Додаємо сир і варимо на повільному вогні безперервно помішуючи протягом 5 хвилин. Вимикаємо нагрівання і даємо масі трохи охолонути. Куряче яйце розіб’ємо в миску і зб’ємо виделкою. Яйце вливаємо в теплу сирну масу і швидко перемішуємо. Відправляємо сирну масу у форму (я використала скляний салатник), даємо охолонути і поміщаємо в холодильник на 4 – 5 годин, після чого сир готовий до вживання. Смачний, домашній, натуральний сир готовий! Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: