Смачний та корисний сир «Домашній» із молока та сиру. Дуже простий у приготуванні, натуральний та дуже ніжний.
Інгредієнти
Порції: –+
- молоко 1 л
- Сир кисломолочний 1 кг
- вершкове масло 100 г
- куряче яйце 1 шт
- Сода 1 ч.л.
- сіль 1 ч.л.
Кроки
-
Для приготування твердого сиру продукти краще купити на ринку. Якщо будите купувати в магазині, то використовуйте молоко жирністю не нижче 3% і сир жирністю не нижче 9%. Беремо товстостінну каструлю, виливаємо в неї літр молока, ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Після закіпання молока, робимо мінімальне нагрівання, додаємо в молоко сир і варимо на мінімальному вогні 5 хвилин. Беремо каструлю, ставимо друшляк, застилаємо подвійним шаром марлі і відкидаємо сир на друшляк. Даємо сироватці повністю стекти, надалі ми її використовувати не будемо, але з сироватки можна буде приготувати смачні млинці, а з сиром, провареним у молоці працюватимемо далі. На сковороді розтопимо вершкове масло, додамо соду і сіль і добре перемішаємо. Додаємо сир і варимо на повільному вогні безперервно помішуючи протягом 5 хвилин. Вимикаємо нагрівання і даємо масі трохи охолонути. Куряче яйце розіб’ємо в миску і зб’ємо виделкою. Яйце вливаємо в теплу сирну масу і швидко перемішуємо. Відправляємо сирну масу у форму (я використала скляний салатник), даємо охолонути і поміщаємо в холодильник на 4 – 5 годин, після чого сир готовий до вживання. Смачний, домашній, натуральний сир готовий! Смачного!