Інгредієнти
- Опара:
- борошно пшеничне цільнозернове 62 г
- вода 35 г
- дріжджі свіжі 2 г
- сіль 2 г
- Тісто
- опара
- борошно пшеничне 310 г
- борошно житнє 135 г
- молоко 170 г
- вода 170 г
- дріжджі свіжі 8 г
- сіль 8 г
Кроки
-
Для опари змішати усі інгредієнти. Виходить щільне тісто. Накрити плівкою і залишити на дозрівання на 15 годин за кімнатної температури.
На наступний день змішати усі складові для тесту. Вимішувати міксером 5 хвилин на низькій швидкості. І ще хвилин 7 на середній швидкості. Тісто має добре відходити від стінок чаші. Залишити на підйом на 2 години, з обминкою за годину.
Тісто розділити на 2 частини, округлити та викласти на лист. Залишити на вистоювання на 40-60 хвилин до збільшення вдвічі. Присипати борошном і зробити надрізи.
Випікати в добре розігрітій духовці при 220С 10 хвилин із парою і без пари при 200С 20-25 хвилин.