Буряковий салат із маринованими огірками

Рецепт дуже простого та смачного салату з буряків та солоних огірків.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
Друк
  • Буряка для запікання потрібно вибирати середні за розміром плоди та однакового розміру – у такому разі всі коренеплоди запікаються за однаковий час.
    Буряк промити під проточною водою. У разі потреби використовуємо щітку, щоб видалити всі забруднення з поверхні. Обсушити коренеплід від вологи паперовим рушником.
    Буряк збризкати рослинним маслом, посипати сіллю (1 щіпка) і загорнути у фольгу.
    Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів приблизно 1 годину 30 хв. (Час залежить від розміру бульби).
    Бульби остудити, очистити та натерти на велику тертку.
    Цибулю нарізати кубиком. Обсмажити до золотистого кольору. Додати до цибулі 1/2 ч.л. цукру. Перемішати. Після того, як цибуля стане карамельним кольором, зняти з вогню. Додати цибулю до натертого буряка.
    Огірок (маринований чи солоний) нарізати кубиком. Додати до салатника.
    Зелений горошок (консервований або свіжоморожений) відправити салатник.
    Змішати сметану та майонез. Додати зубчик часнику (натерти на дрібну тертку чи пропустити через прес). Заправити салат.
    Буряковий салат із маринованими огірками готовий!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: