Хінкалі

Привіт, друзі, сьогодні у нас грузинські хінкалі. Якщо Ви ще не знайомі з хінкалі, то спробуйте уявити: смачне тісто, яке, наче мішечок, з безліччю складочок, містить в собі соковиту ароматну начинку з м’яса та м’ясного бульйону зі спеціями та зеленню. Хінкалі відварюють у великій кількості води або смажать. При подачі посипають чорним меленим перцем і подають без соусів і приправ. Хінкалі, зазвичай, беруть руками прямо за хвостик, і їдять, намагаючись не обпектися гарячим ароматним бульйоном, який прагне вирватися назовні і обпекти пальці. Бульйон намагаються випити весь, не проливши ні краплі, а хвостики, що залишаються, після поїдання хінкалі, викидають. Хінкалі настільки смачні, що в них просто неможливо не закохатися! Але одна річ розповісти, а інша спробувати! Тому готувати хінкалі – обов’язково. Покличте на допомогу своїх домашніх – разом веселіше!

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Зібрали тісто в кулю і ще трохи помісимо, загалом вимішуємо тісто хвилин 10.
    Щоб полегшити процес вимішування, я розділила тісто на дві частини.
  • Тепер кладемо тісто в пакет і залишаємо відпочити за кімнатної температури на 20 хвилин. Поки тісто відпочиває, у ньому розвивається клейковина, завдяки чому воно стає більш м'яким та еластичним.
    І тепер нам потрібно ще раз добре вимісити тісто приблизно 5 хвилин, бачите, працювати з ним вже легше.
    Знову прибираємо в пакеті і даємо відпочити вже протягом години.
  • Поки тісто відпочиває, займемося начинкою .
    Для начинки я взяла баранину, трохи баранячого жиру, для соковитості, щоб фарш не був пісним та яловичиною.
  • М'ясо та жир нарізаємо шматочками та пропускаємо через м'ясорубку з великою решіткою.
  • Дрібно нарізаємо цибулю.
    Додаємо цибулю у фарш.
  • Якщо любите, додайте у фарш гострий перець.
  • І додаємо спеції, у мене мелені кумін (він же зіра) та коріандр.
  • Сіль та свіжомелений перець додаю до смаку.
  • Добре перемішуємо фарш із цибулею, зеленню та зі спеціями.
  • І вливаємо холодну воду. Води додаємо багато, не турбуйтеся про це, фарш дуже добре вбирає воду.
  • І ще раз добре перемішуємо начинку.
  • Тісто вже готове, можна починати ліпити хінкалі .
    Відрізаємо від тіста шматочок, розкочуємо ковбаску та нарізаємо ковбаску на шматочки.
  • Кожен шматочок трохи приплюснемо долонею.
    Беремо один такий коржик і тонко розкочуємо, до товщини приблизно 2 мм.
  • Формувати хінкалі можна прямо на столі. Але зручніше користуватися мисочкою, тому що начинка у нас рідка і вона може витікати.
    Кладемо розкочений коржик у миску.
  • М'ясний фарш добре перемішуємо і кладемо ложку фаршу на коржик.
  • І починаємо збирати тісто навколо начинки такими складочками. Чим більше складочок, тим краще та професійніше зліплені хінкалі.
  • І тепер добре з'єднуємо і склеюємо краї.
  • Зрізаємо саму верхівку, хвостик у хінкалі, щоб ще сильніше запечатати хвостик.
  • Отакий гарний хінкалик у нас вийшов.
  • Готові хінкалі викладаємо на дошку, дошку я змастила олією, щоб хінкалі не прилипали, також кладемо їх на відстані один від одного, щоб не злиплися бочками. Замість рослинної олії, дошку можна посипати борошном.
  • Наліпили хінкалі , тепер будемо їх варити .
    У великій каструлі доводимо до кипіння велику кількість води. Воду підсолюємо.
    Кладемо у воду по одному хінкалі і намагаємось переконатися, що хінкалі не прилипли до дна, акуратно допомагаємо ложкою.
    Завантажили всі хінкали і тепер варимо близько 10 хвилин до готовності на середньому вогні.
  • Пройшло 10 хвилин, хінкали готові.
  • Акуратно дістаємо хінкалі шумівкою та викладаємо на блюдо.
  • Ось, наші красені з чудово смачною начинкою і бульйончиком всередині.
    Головне, щоб хінкалі не порвалися при варінні і залишалися цілими – бо всередині найсмачніше та найцінніше! Можна посипати їх свіжомеленим перчиком, на ваш смак.
  • Подивіться. скільки смачного та ароматного бульйону знаходиться всередині хінкалі! Хінкалі вийшли чудово смачні, просто неймовірні! Обов'язково приготуйте їх хоча б раз, щоб спробувати!
  • Смачного!
    Ваша ОЛЕСЯ 💕
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: