Доброго настрою!
Цей оригінальний шоколадний млинець – варіант американської випічки під назвою Dutch baby, яку перекладають як “Голландська крихта”. Млинець із негустого тіста на молоці випікається в духовці, при цьому сильно піднімається під впливом високої температури, а потім опадає. В результаті виходить винятково ніжним.
А з начинкою з бананів з цукровим сиропі виходять фантастичні ласощі.
Рецепт з “Телеканалу Їжа”
Частуйтесь!
Інгредієнти
- Для тіста
- яйця 3 шт
- молоко 125 мл
- Борошно 80 г
- цукор 30 г
- какао порошок 15 г
- сіль
- масло вершкове (для змащування форми) 15 г
- Для начинки
- банани 2 шт
- вершкове масло 25 г
- цукор 20 г
- вода 30 мл
Кроки
-
Форма для випічки d-26см. В ідеалі чавунна сковорода, придатна для духовки.
Розігріваємо духовку до 200 *. У ній нагріємо форму для випічки – це важливо!
Я брала роз’ємну форму і боки обернула фольгою.
Змішуємо борошно та какао.
В окремій мисці яйця (кімнатної температури) зміщуємо з сіллю і цукром, збовтуємо віночком (збивати сильно не потрібно). Додаємо трохи тепле молоко. Додаємо суміш з борошна і какао.
Перемішуємо.
Тісто виходить рідким.
Гарячу форму змащуємо вершковим маслом та виливаємо в неї тісто. -
Випікаємо 15-20 хвилин при 200*.
Млинець спочатку сильно піднімається, а потім опускається це нормально.
На виході маємо такий млинець. -
Він уже смачний, але смачніший з бананами в сиропі!
На сковороді розтоплюємо цукор та масло. Додаємо воду. Даємо закипіти.
Додаємо нарізані не тонко кружечки банана. Краще брати банан не дуже стиглий. Обсмажуємо на середньому вогні. -
Обсмажуємо до приємного золотистого кольору та перевертаємо.
Начинку краще приготувати трохи заздалегідь або під час випікання млинця,щоб він не встиг охолонути до подачі. -
На одну половину млинця викладаємо банани та накриваємо другою половиною.
Нарізаємо на порційні шматки.
Зверху поливаємо сиропом, що залишився.
Прикрашаємо на свій розсуд. -
Приємного сніданку по-американськи від Ланіти!