Шаровий салат у вигляді торта на святковий стіл.
Інгредієнти
- грудка куряча 400 г
- ананас консервований 200 г
- чорнослив 100 г
- печериці 300 г
- цибуля ріпчаста 150 г
- яйця 4 шт
- сир твердий 200 г
- горіхи волоські 100 г
- сіль 1 ч.л.
- чорний перець 1 дрібка
- рослинна олія 30 мл
- лавровий лист 1 шт
- петрушка 3 г
Кроки
-
Підготувати продукти. Курячі грудки відварити в підсоленій воді з додаванням лаврового листа. Остудити і дрібно нарізати.
Яйця відварити, остудити і дрібно нарізати.
Гриби і цибулю нарізати і обсмажити на олії, посолити і поперчити.
Чорнослив промити, розпарити, просушити та нарізати дрібно.
Горіхи підсмажити та подрібнити, частину залишити для прикраси.
Сир натерти не дрібною терткою. -
Зібрати салат у кільці або у будь-якій іншій формі.
1 шар – половина грудки
2 шар – ананаси Майонез
3 шар – половина грибів
4 шар – половина яєць Майонез
5 шар – чорнослив
6 шар – грудка
7 шар – ананаси Майонез
8 шар – гриби
9 шар – яйця Майонез
Дати салату настоятися і просочитися (2-4 години) у холодильнику -
Салат поки що він ще в кільці, посипати сиром, зняти кільце. Боки салату обмазати майонезом, розрівняти та посипати боки подрібненими горіхами.
Прикрасити зверху цілими горіхами і приробити до них хвостики з петрушки це буде схоже на маленькі ананасики.
Салат виходить соковитий і дуже смачний, обов’язково скуштуйте) Приємного апетиту!