Сьогодні хочу поділитися з вами простим та покроковим рецептом випічки домашнього житнього хліба. Хрумка скоринка, привабливий аромат і насичений смак створюють атмосферу затишку, добра і сімейного тепла.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опара
- дріжджі 10 г
- молоко 125 мл
- вода 250 мл
- вершкове масло 50 г
- мед 2 ст.л.
- Тісто
- борошно житнє 500 г
- борошно пшеничне 100 г
- сіль 1 ч.л.
- горіх мускатний ¼ ч.л.
Кроки
-
Для опари дріжджі змішайте з теплим молоком, водою, розтопленим вершковим маслом та медом. Все розмішати та залишити на 20 хвилин.
-
З’єднати два види борошна, сіль та мускатний горіх. Потроху додати суху суміш до опари та замісити тісто. Забрати тісто на вистоювання в тепле місце на 1 годину.
-
Тісто, що підійшло, обім’яти і викласти у форму, попередньо змащену рослинним маслом.
-
Випікати хліба в розігрітій до 200 ° С духовці 45-50 хвилин.
Смачного!