Інгредієнти
Порції: –+
- тісто
- вершкове масло 125 г
- борошно 280 г
- начинка
- маскарпоне 500 г
- сир 500 г
- яйця 6 шт
- цукор 150 г
- апельсин 1 шт
- кукурудзяний крохмаль 40 г
- варення
Кроки
-
масло заморожене натерти на тертці, змішуємо з борошном, у мене борошно цільнозернове, перетираємо в крихту і викладаємо у форму рівномірним шаром. злегка утрамбовуємо, прибираємо в холодильник
-
Сир, у мене зернистий домашній, перемелюємо на мсяорубці, змішуємо з яйцями, цедрою апельсина, апельсиновим соком.
додаємо маскарпоне кімнатної температури, ще раз добре перемішуємо. -
окремо змішуємо цукор і кукурудзяний крохмаль, щоб не було грудочок, додаємо в сирну масу і перемішуємо.
наша начинка готова. -
викладаємо на пісочну основу, вирівнюємо, і зверху додаємо будь-яке ваше улюблене варення, у мене чорничне, малюємо
шпажкою малюнок. відправляємо в розігріту до 180С духовку приблизно на 1:00. -
Остудити в духовці і поставити в холодильник хоча б на 1 годину або на ніч.
Сирний пиріг дуже ніжний, ароматний, смачний, не дуже солодкий, дуже гармонійний смак,
за консистенцією нагадує чізкейк! Готуйте обов’язково!