Пишний класичний БІСКВІТ без розпушувача, який не опадає після випічки! Розповім 3 головні секрети пишного бісквіту!
Кроки
-
Готуємо бісквітне тісто .
Акуратно відокремлюємо білки від жовтків, у різні миски, слідкуємо за тим, щоб жодна краплина жовтка не потрапила в білки (жовтки – це теж жир). -
Жовтки кладемо в окрему миску.
До жовтків додаємо половину цукру. -
І добре розтираємо жовтки із цукром, мені подобається це робити за допомогою занурювального блендера. А можна розтерти жовтки за допомогою вилки чи вінчика – як вам зручніше.
-
Жовтки відставляємо убік і починаємо збивати білки.
Лопаті міксера теж повинні бути сухими та чистими, без слідів жиру.
Збиваємо білки на середній швидкості міксера до такої ось пишної пивної піни. -
І тільки тепер, поступово, у кілька прийомів, починаємо додавати цукор, не припиняючи збивання.
-
Всипали весь цукор і продовжуємо збивати білки до такого стану.
-
Тепер, третину збитих білків додаємо в жовтки.
-
Перемішуємо.
-
І додаємо до жовтків – просіяне борошно. Борошно просівати теж обов’язково, щоб бісквіт вийшов пишним та повітряним.
-
Добре перемішуємо, щоб не було непромішаних місць із борошном.
-
Тепер перекладаємо жовтки, змішані з мукою в миску до збитих білків.
-
І дуже акуратно, рухами знизу-вгору, змішуємо білки з жовтками та борошном.
Довго змішувати не потрібно, щоби не випустити весь кисень із збитих білків, тільки до об’єднання інгредієнтів.
Бісквітне тісто готове. -
Перекладаємо тісто у форму для випікання. Боки форми олією не можна змащувати, так як бісквітне тісто росте в духовці, чіпляючись за стінки форми.
Зверніть увагу, що тісто не повинно сягати верхнього бортика форми, тому заповнюйте форму наполовину або на 2/3 висоти форми. -
І найвідповідальніший момент – це випічка бісквіту .
Заздалегідь розігріваємо духовку до температури 165-170 º C, нагріваючи верх + низ.
Ставимо бісквіт у гарячу духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин. -
Наш пишний бісквіт готовий!
Проходимо по краю форми ножем і дістаємо бісквіт. -
Бісквіт за цим рецептом виходить дуже ніжний, повітряний та смачний! Дорогі збережіть цей рецепт, щоб не втратити і обов’язково поділіться ним з тими, хто тільки вчиться пекти бісквіт, дуже хочеться, щоб мій досвід випічки пишного бісквіту став у нагоді і вам, і вашим близьким!
Готовий бісквіт потрібно остудити, загорнути в харчову плівку і дати вилежати 8-12 годин, після чого можна розрізати на коржі для торта.
І напишіть у коментарях, який бісквіт ви частіше печете: рецепт класичного бісквіту з поділом яєць на білки та жовтки чи бісквіт із цілих яєць? -
Приємного Вам апетиту, і нехай Бісквіт буде найпишнішим, а Торт з цього бісквіту – найсмачнішим!