Бісквіт класичний

Пишний класичний БІСКВІТ без розпушувача, який не опадає після випічки! Розповім 3 головні секрети пишного бісквіту!

Інгредієнти
  • Для бісквіту діаметром 20 см
  • яйця 4 шт
  • Борошно 100 г
  • цукор 150 г
Кроки
Друк
  • Готуємо бісквітне тісто .
    Акуратно відокремлюємо білки від жовтків, у різні миски, слідкуємо за тим, щоб жодна краплина жовтка не потрапила в білки (жовтки – це теж жир).
  • Жовтки кладемо в окрему миску.
    До жовтків додаємо половину цукру.
  • І добре розтираємо жовтки із цукром, мені подобається це робити за допомогою занурювального блендера. А можна розтерти жовтки за допомогою вилки чи вінчика – як вам зручніше.
  • Жовтки відставляємо убік і починаємо збивати білки.
    Лопаті міксера теж повинні бути сухими та чистими, без слідів жиру.
    Збиваємо білки на середній швидкості міксера до такої ось пишної пивної піни.
  • І тільки тепер, поступово, у кілька прийомів, починаємо додавати цукор, не припиняючи збивання.
  • Всипали весь цукор і продовжуємо збивати білки до такого стану.
  • Тепер, третину збитих білків додаємо в жовтки.
  • Перемішуємо.
  • І додаємо до жовтків – просіяне борошно. Борошно просівати теж обов’язково, щоб бісквіт вийшов пишним та повітряним.
  • Добре перемішуємо, щоб не було непромішаних місць із борошном.
  • Тепер перекладаємо жовтки, змішані з мукою в миску до збитих білків.
  • І дуже акуратно, рухами знизу-вгору, змішуємо білки з жовтками та борошном.
    Довго змішувати не потрібно, щоби не випустити весь кисень із збитих білків, тільки до об’єднання інгредієнтів.
    Бісквітне тісто готове.
  • Перекладаємо тісто у форму для випікання. Боки форми олією не можна змащувати, так як бісквітне тісто росте в духовці, чіпляючись за стінки форми.
    Зверніть увагу, що тісто не повинно сягати верхнього бортика форми, тому заповнюйте форму наполовину або на 2/3 висоти форми.
  • І найвідповідальніший момент – це випічка бісквіту .
    Заздалегідь розігріваємо духовку до температури 165-170 º C, нагріваючи верх + низ.
    Ставимо бісквіт у гарячу духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин.
  • Наш пишний бісквіт готовий!
    Проходимо по краю форми ножем і дістаємо бісквіт.
  • Бісквіт за цим рецептом виходить дуже ніжний, повітряний та смачний! Дорогі збережіть цей рецепт, щоб не втратити і обов’язково поділіться ним з тими, хто тільки вчиться пекти бісквіт, дуже хочеться, щоб мій досвід випічки пишного бісквіту став у нагоді і вам, і вашим близьким!
    Готовий бісквіт потрібно остудити, загорнути в харчову плівку і дати вилежати 8-12 годин, після чого можна розрізати на коржі для торта.
    І напишіть у коментарях, який бісквіт ви частіше печете: рецепт класичного бісквіту з поділом яєць на білки та жовтки чи бісквіт із цілих яєць?
  • Приємного Вам апетиту, і нехай Бісквіт буде найпишнішим, а Торт з цього бісквіту – найсмачнішим!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: