Пиріг із заварним кремом

Простий рецепт, але при цьому пиріг виходить повітряним, смачним та не складним у приготуванні. Ніжне тісто, яскрава рум’яна випічка, порадує ваших близьких та займе гідне місце на вашому столі.

Кроки
Друк
  • 1. Для тіста: в тепле молоко додаю дріжджі, цукор, перемішую, додаю розтоплене вершкове масло, яйце, білок, щіпку солі, перемішую, додаю просіяне борошно, і замішую тісто. Тісто накриваю рушником, ставлю у тепле місце на 50 хвилин, щоб “підійшло”.

    2. Для заварного крему: в каструлю вбиваю яйце, додаю цукор, добре збиваю віночком, додаю ванілін, крохмаль, перемішую та вливаю молоко, ще раз заважаю. Варю на середньому вогні доти, доки маса почне ставати густою. Даю крему охолонути. Збиваю вершкове масло міксером і додаю крем, все збиваю. Крем повинен вийти еластичним.
    3. Тісто злегка обминаю, у форму діаметром 24см, вистелену пергаментом, переношу тісто і розподіляю по всій формі.

    4. Пальцями роблю “рівчики” в тісті по колу, змащую тісто жовтком, кремом заповнюю рівчики за допомогою кондитерського мішечка або шприца, тісто посипаю мигдалевими пелюстками і відправляю в духовку розігріту до 180С на 40 хвилин.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: