Хоча пора засолювання помідорів уже пройшла, але мені так захотілося квашених помідорів, не солоних, а солодкуватих на смак. Тому вирішила приготувати та ділюся з вами своїм рецептом.
Інгредієнти
Порції: –+
- для помідор
- помідор 2 кг
- вода 2 л
- цукор 10 ст.л.
- сіль 4 ст.л.
- часник 4 зубчик
- перець червоний пекучий 1 шт
- лавровий лист 3 шт
- зелень 1 пучок
Кроки
-
1. У відро (3.5л) кладу кріп, петрушку, часник, лавровий лист, перець, помідори. Заливаю помідори розсолом (розсіл заздалегідь закип’ятила і дала охолонути).
2. Роблю гніт: накриваю тарілкою, зверху ставлю банку із водою. Залишаю у теплому місці на 10 днів.