Дуже ніжні та смачні курячі стегна запечені у духовці у молоці.
За цим нескладним рецептом можна приготувати будь-яку частину курки.
Інгредієнти
Порції: –+
- стегно куряче 1 кг
- молоко ½ л
- цибуля ріпчаста 3-4 шт
- часник 3 зубчик
- лавровий лист 2 шт
- соєвий соус 2-3 ст.л.
- рослинна олія 3 ст.л.
- спеції за смаком
Кроки
-
Стегна (або будь-яку частину курки) вимити та просушити. Крупно нарізати часник. Скласти в глибокий посуд, посолити, поперчити, додати порізаний часник і полити соєвим соусом. За бажанням можна додати улюблені спеції. Добре перемішати і відставити на 40-60 хвилин, щоб курка промаринувалась.
-
Стегна викласти на розігріту сковороду і обсмажити до рум’яної скоринки з обох боків.
-
Цибулю нарізати півкільцями.
-
На дно посуду для запікання (краще керамічного) викласти часник і маринад, що залишився після маринування. Зверху викласти щільно стегна і поверх стегон – порізану цибулю.
-
Додати молоко та лавровий лист.
-
Накрити кришкою та запікати в духовці 80-90 хвилин при температурі 180 °С. При закипанні молоко може давати піну, треба дивитися, щоб воно не витекло з посуду і не пригоріло.