Дуже люблю яйце-пашот, обов’язково готую собі кожні вихідні на сніданок.
Яйце варю дуже просто, без премудростей, типу, додавання оцту, створення воронки тощо.
Інгредієнти
Порції: –+
- хліб 1 кусок
- яйця 2 шт
- Сир кисломолочний 50 г
- цибуля ріпчаста ¼ головки
- сіль
- чорний перець
- зелень
- насіння
Кроки
-
Хліб підсушити в тостері або сухій сковороді.
Охололий хліб намазати сиром. Трохи посолити.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями та укласти на тост.
(Тут за бажанням, добавки різні кладемо.
Добавки за бажанням:
авокадо
помідори
ковбаса
сир
риба солона або копчена
редис
огірок свіжий).
Яйце розбити і вилити в філіжанку.
Воду в каструлі довести до кипіння, посолити.
У киплячу воду швидко влити сире яйце.
Довести до кипіння на сильному вогні, зменшити до повільного та варити 1 хвилину.
Шумівкою витягнути яйце на тарілку, злити воду.
Тепле яйце покласти зверху на тост.
Поперчити, посипати насінням та нарізаною зеленню.