Готуємо перепелів із грибами у червоному вині на сковороді менш ніж за годину, тому навіть якщо гості на порозі ви все встигнете. Рецепт дуже смачний та зовсім не складний. Ніжні перепели на сковорідці – це так апетитно! Можна подати цю святкову страву з будь-яким гарніром, на обід чи вечерю.
Інгредієнти
Порції: –+
- перепела 7 шт
- цибуля ріпчаста 3 шт
- морква 2 шт
- печериці 400 г
- вершкове масло 50 г
- вино червоне (сухе) 1 стакан
- паприка 1 ч.л.
- чебрець 1 ч.л.
- цукор (за бажанням) ½ ч.л.
- сіль за смаком
- вода 400 мл
Кроки
-
1. Добре промиваємо перепела та просушуємо паперовим кухонним рушником.
2. Дрібно нарізаємо цибулю, моркву нарізаємо кільцями. Гриби можна нарізати дрібно або крупніше, хто як любить.
3. На сковороді на соняшниковій або оливковій олії обсмажуємо перепела з усіх боків до рум’яності.
4. Відправляємо в сковороду цибулю. Обсмажуємо кілька хвилин, потім відправляємо до перепелів моркву, нарізану кільцями. -
5. Через 5 хвилин відправляємо слідом за морквою нарізані гриби печериці.
6. Коли гриби почнуть пускати сік, наливаємо у сковороду вино. Якщо вино дуже кисле, можете додати 0,5 ст. л. цукру, щоб перепела не вийшли кислими. -
7. Додаємо вершкове масло, щоб перепілки вийшли соковитішими.
8. Слідом за цукром додаємо приправи: паприку та чебрець. Солимо страву до смаку.
9. Накриваємо кришкою і тушкуємо 40-50 хвилин до готовності.
10. Подаємо із зеленню та зернятками граната. Смачного!