Мама навчила готувати цей знаменитий пиріг! Цей пиріг, смачніший за торт! Просто Пальчики оближеш! Готується пиріг дуже просто, і продукти знайдуться в кожному будинку.
Пиріг “Сльози Ангела” – з пісочним тістом, сирним кремом та меренгою. Якщо ви хоч раз приготуєте його, ви закохаєтеся в нього на все життя!
Інгредієнти
- Тісто (форма 24-26 см):
- борошно 160 г
- цукор 2 ст.л.
- вершкове масло 80 г
- розпушувач 1 ч.л.
- жовток 1 шт
- Сметана 1 ст.л.
- Сирний шар:
- Сир кисломолочний 500 г
- Сметана 100 г
- жовтки 3 шт
- цукор 200 г
- ванільний цукор 1 ч.л.
- крохмаль кукурудзяний) 1 ст.л.
- Меренга (повітряне безе):
- яєчні білки 4 шт
- цукор 4 ст.л.
Кроки
-
Трохи розкочую тісто і викладаю у форму для випічки.
Розподіляю тісто по дну та стінкам форми.
Наколюю тісто виделкою. -
Кладу на тісто лист пергаменту.
Зверху висипаю звичайну суху квасолю, горох чи будь-які інші бобові.
Друзі, обов'язково подивіться мій відео рецепт пирога "Сльози Ангела" , там я все докладно показую і поясню. -
Разом із вантажем із квасолі відправляю форму в гарячу духовку. Температура духовки 180 ºC. Випікаю пісочний корж разом із вантажем 15 хвилин.
Потім дістаю форму, прибираю квасолю та повертаю форму з тестом у духовку. Продовжую випікати корж без вантажу ще 10 хвилин.
Ось такий гарний корж для пирога вийшов. -
Розділяю 3 яйця на білки та жовтки у різні миски.
Один яєчний білок у нас залишився від приготування тіста, додаю його в миску до білків.
У результаті виходить: 3 жовтки водній мисці, і 4 яєчні білки в іншій. -
Сирний шар.
Беру 500 г сиру.
Сир можете брати будь-якої жирності, але чим жирніший у вас сир, тим смачніше і ніжніше вийде сирний шар. З жирним сиром він буде дуже схожий на чізкейк за смаком та консистенцією.
.
Додаю до сиру 3 яєчні жовтки.
200 г цукру.
1 ч. л. Ванільного цукру
100 г сметани
1 ст. Крохмалю.
У мене кукурудзяний крохмаль. А хтось крохмаль, у цьому рецепті, замінює манкою, у цьому випадку начинку потрібно буде перемішати і залишити приблизно на годину, щоб манка добре набрякла.
.
Все добре перемішую.
Я люблю, щоб у цьому пирозі, сирна начинка була гладкою та однорідною, без крупинок сиру, тому пробиваю сир блендером.
Подивіться, вийшов такий ніжний сирний крем. -
Викладаю сирний крем на пісочний корж та розрівнюю.
-
Ставлю пиріг у духовку. Температура духовки 160 ºC.
Випікаю 25-30 хвилин, до схоплювання сирного шару. -
За пару хвилин до готовності пирога, готуємо меренгу .
Для меренги знадобиться 4 яєчні білки і 4 ст.л. Сахара.
Збиваю 4 яєчні білки на середній швидкості міксера до пишної піни.
Поступово всипаю 4 ст. Цукор і продовжую збивати до такої консистенції як на фото.
Збиті білки із цукром називаються меренгами. -
Викладаю збиті білки (меренгу) на сирний шар.
-
Повертаю пиріг у духовку і випікаю ще близько 15 хвилин при температурі 160ºC, до світло-карамельного кольору меренги.
Тепер пиріг вже повністю готовий, але цей пиріг має свій маленький секрет -
Для того, щоб трапилося чаклунство, пиріг потрібно чимось накрити, поки він ще гарячий.
Я загрузла перше що трапилося мені на очі і накрила форму з пирогом пакетом для запікання.
А якщо ви готуватимете пиріг у круглій формі, тоді просто накрийте пиріг тарілкою або кришкою.
І ось так, залишаємо пиріг на пару годин на кухонному столі. -
А цей час із нашим тортом станеться справжнє диво, і на його поверхні виступлять гарні карамельні крапельки. Саме завдяки цим крапелькам, пиріг і отримав свою поетичну романтичну назву: Сльози Ангела
а мені ці сльози нагадують краплинки роси.
Друзі, це не пиріг та не торт, а справжнє диво! -
Він вийшов просто приголомшливий і, подивіться, ці хвилі на поверхні пирога виглядають дуже красиво! Такий пиріг можна приготувати замість торта на святковий стіл.
-
І подивіться, який гарний розріз біля торта – видно всі 3 шари.
Нагадаю, що 1 шар це – тане в роті, пісочне тісто, 2 шар – ванільний сирний крем, 3 шар – найніжніша збита меренга, яка за смаком та консистенцією дуже нагадує суфле або безе.
А, коли всі 3 шари зустрічаються разом в одному торті – це просто якесь свято смаку. Якщо ви хоч раз приготуєте його, ви закохаєтеся в цей пиріг на все життя
Друзі, обов'язково подивіться мій відео рецепт пирога "Сльози Ангела" , там я все докладно показую і поясню. -
Обов'язково збережіть рецепт, щоб не втратити і поділіться з друзями та подружками у соцмережах.
Після того як на поверхні пирога з'явилися сльози ангела, його можна прибрати в холодильник. Пиріг може пару днів добре зберігатися в холодильнику, але думаю, що навряд чи він доживе до наступного вечора – з'їдається моментально. -
Найголовніше, що готується пиріг дуже просто із простих та доступних продуктів. З його приготуванням впорається кожна господиня, а сім'я буде у захваті. Обов'язково приготуйте цей торт, друзі.
А якщо ви любите готувати та смачно поїсти, тоді підпишіться на канал і натисніть дзвіночок, щоб не пропустити мої нові смачні рецепти. Нові відео на каналі виходять двічі на тиждень. -
Смачного!