Пиріг "Сльози Ангела"

Мама навчила готувати цей знаменитий пиріг! Цей пиріг, смачніший за торт! Просто Пальчики оближеш! Готується пиріг дуже просто, і продукти знайдуться в кожному будинку.
Пиріг “Сльози Ангела” – з пісочним тістом, сирним кремом та меренгою. Якщо ви хоч раз приготуєте його, ви закохаєтеся в нього на все життя! 😍😘

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Трохи розкочую тісто і викладаю у форму для випічки.
    Розподіляю тісто по дну та стінкам форми.
    Наколюю тісто виделкою.
  • Кладу на тісто лист пергаменту.
    Зверху висипаю звичайну суху квасолю, горох чи будь-які інші бобові.
    Друзі, обов'язково подивіться мій відео рецепт пирога "Сльози Ангела" , там я все докладно показую і поясню.
  • Разом із вантажем із квасолі відправляю форму в гарячу духовку. Температура духовки 180 ºC. Випікаю пісочний корж разом із вантажем 15 хвилин.
    Потім дістаю форму, прибираю квасолю та повертаю форму з тестом у духовку. Продовжую випікати корж без вантажу ще 10 хвилин.
    Ось такий гарний корж для пирога вийшов.
  • Розділяю 3 яйця на білки та жовтки у різні миски.
    Один яєчний білок у нас залишився від приготування тіста, додаю його в миску до білків.
    У результаті виходить: 3 жовтки водній мисці, і 4 яєчні білки в іншій.
  • Сирний шар.
    Беру 500 г сиру.
    Сир можете брати будь-якої жирності, але чим жирніший у вас сир, тим смачніше і ніжніше вийде сирний шар. З жирним сиром він буде дуже схожий на чізкейк за смаком та консистенцією.
    .
    Додаю до сиру 3 яєчні жовтки.
    200 г цукру.
    1 ч. л. Ванільного цукру
    100 г сметани
    1 ст. Крохмалю.
    У мене кукурудзяний крохмаль. А хтось крохмаль, у цьому рецепті, замінює манкою, у цьому випадку начинку потрібно буде перемішати і залишити приблизно на годину, щоб манка добре набрякла.
    .
    Все добре перемішую.
    Я люблю, щоб у цьому пирозі, сирна начинка була гладкою та однорідною, без крупинок сиру, тому пробиваю сир блендером.
    Подивіться, вийшов такий ніжний сирний крем.
  • Викладаю сирний крем на пісочний корж та розрівнюю.
  • Ставлю пиріг у духовку. Температура духовки 160 ºC.
    Випікаю 25-30 хвилин, до схоплювання сирного шару.
  • За пару хвилин до готовності пирога, готуємо меренгу .
    Для меренги знадобиться 4 яєчні білки і 4 ст.л. Сахара.
    Збиваю 4 яєчні білки на середній швидкості міксера до пишної піни.
    Поступово всипаю 4 ст. Цукор і продовжую збивати до такої консистенції як на фото.
    Збиті білки із цукром називаються меренгами.
  • Викладаю збиті білки (меренгу) на сирний шар.
  • Повертаю пиріг у духовку і випікаю ще близько 15 хвилин при температурі 160ºC, до світло-карамельного кольору меренги.
    Тепер пиріг вже повністю готовий, але цей пиріг має свій маленький секрет 😍
  • Для того, щоб трапилося чаклунство, пиріг потрібно чимось накрити, поки він ще гарячий.
    Я загрузла перше що трапилося мені на очі і накрила форму з пирогом пакетом для запікання.
    А якщо ви готуватимете пиріг у круглій формі, тоді просто накрийте пиріг тарілкою або кришкою.
    І ось так, залишаємо пиріг на пару годин на кухонному столі.
  • А цей час із нашим тортом станеться справжнє диво, і на його поверхні виступлять гарні карамельні крапельки. Саме завдяки цим крапелькам, пиріг і отримав свою поетичну романтичну назву: Сльози Ангела 😇 а мені ці сльози нагадують краплинки роси. 💦💦💦
    Друзі, це не пиріг та не торт, а справжнє диво!
  • Він вийшов просто приголомшливий і, подивіться, ці хвилі на поверхні пирога виглядають дуже красиво! Такий пиріг можна приготувати замість торта на святковий стіл.
  • І подивіться, який гарний розріз біля торта – видно всі 3 шари.
    Нагадаю, що 1 шар це – тане в роті, пісочне тісто, 2 шар – ванільний сирний крем, 3 шар – найніжніша збита меренга, яка за смаком та консистенцією дуже нагадує суфле або безе.
    А, коли всі 3 шари зустрічаються разом в одному торті – це просто якесь свято смаку. Якщо ви хоч раз приготуєте його, ви закохаєтеся в цей пиріг на все життя ❤
    Друзі, обов'язково подивіться мій відео рецепт пирога "Сльози Ангела" , там я все докладно показую і поясню.
  • Обов'язково збережіть рецепт, щоб не втратити і поділіться з друзями та подружками у соцмережах.
    Після того як на поверхні пирога з'явилися сльози ангела, його можна прибрати в холодильник. Пиріг може пару днів добре зберігатися в холодильнику, але думаю, що навряд чи він доживе до наступного вечора – з'їдається моментально.
  • Найголовніше, що готується пиріг дуже просто із простих та доступних продуктів. З його приготуванням впорається кожна господиня, а сім'я буде у захваті. Обов'язково приготуйте цей торт, друзі.
    А якщо ви любите готувати та смачно поїсти, тоді підпишіться на канал і натисніть дзвіночок, щоб не пропустити мої нові смачні рецепти. Нові відео на каналі виходять двічі на тиждень.
  • Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: