Не зрівняється ні з яким тістечком, і краще за будь-який торт! Подивіться, це не просто шматочок торта, а шматочок Щастя! Чудово красивий торт – рулет, і готується дуже швидко і просто – навіть тіста руками не торкаюсь! Всі продукти ви легко купите в найближчому магазині. Ну а смак – просто дивовижний!
Приготуйте це диво на святковий стіл та здивуйте ваших гостей святковим та смачним тортом-рулетом.
Зберігайте цей щасливий рецепт, щоб не втратити і поділіться з мамою, донькою та подружками у Соцмережах!
Інгредієнти
- Тісто для рулету: (форма: 29х21 см)
- яйця 5 шт (розділити на білки и жовтки)
- цукрова пудра 120 г (в білки) + 40 г (в жовтки)
- рослинна олія 10 мл
- молоко 50 мл
- ванільний екстракт/цукор 1 ч.л.
- борошно 80 г
- какао 20 г
- Крем для торта:
- масло вершкове (кімнатної температури) 150 г
- молоко згущене 80 г (за смаком)
- ванільний екстракт 1 ч.л.
Кроки
-
Додаємо в жовткову масу борошно, що просіює.
-
І ще раз добре перемішати.
-
Ділимо жовткову масу на 2 частини і кладемо в різні миски.
-
В одну частину додаємо просіяне какао. Перемішуємо. Тісто з какао має вийти досить густим.
-
До білків додаємо 120 г цукрової пудри та збиваємо до пишної стійкої піни 5-10 хвилин (час збивання залежить від потужності міксера).
-
Тепер додаємо 2 ст. із гіркою збитих білків у шоколадне тісто (тісто з какао).
Також 2 ст. із гіркою збитих білків додаємо у світле тісто (без какао). -
І втручаємо білки у світле та шоколадне тісто.
-
білки, Що Залишилися, ділимо приблизно на дві рівні частини.
І додаємо половину білків у шоколадне тісто.
І половину, що залишилася, у світле тісто. -
Дуже акуратно за допомогою силіконової лопатки рухами зверху вниз, перемішуємо тісто рухами зверху вниз.
-
Форму для випічки 29х21 см, застилаємо пергаментом.
На дно форми виливаємо світло тісто. І поступово розподіляємо. -
Зверху викладаємо шоколадне тісто та рівномірно розподіляємо по поверхні світлого тіста.
-
Зворотним боком ложки (з широким держаком) провести борозенки поперек форми, знизу-вгору, по всій площі форми, не відриваючи ложку від дна форми.
-
Потім провести борозенки вздовж форми, по всій площі тіста, також не відриваючи ложки від дна форми.
-
Випікаємо бісквітний рулет у розігрітій до 180 º C духовці близько 20 хвилин.
Готовність бісквіту перевіряємо на зубочистку. -
Готовий бісквітний корж акуратно згорнути в рулет, шоколадною стороною назовні і дати йому повністю охолонути.
-
Приготувати крем .
-
Збиваємо крем до пишноти.
-
Складання рулету Торнадо.
Охололий рулет розгортаємо і заповнюємо кремом. -
Акуратно повертаємо рулет.
-
І до подачі охолоджуємо у холодильнику.
-
Охолоджений рулет нарізаємо на шматочки.
-
Зверху рулет можна також прикрасити – полити розтопленим шоколадом, посипати горішками, прикрасити свіжими ягодами фруктами або сухофруктами теж дуже вдасться.
-
Думаю, гості точно будуть у захваті! Навряд чи вони коли не пробували такий святковий рулетик!
Просто шматочок щастя! Обов'язково приготуйте це диво на святковий стіл.
-
Приємного апетиту та з Новим Роком!