Готуємо улюблений торт Панчо! Неймовірно смачний шоколадний торт зі сметанним кремом, шматочками ананасів, волоськими горіхами та вишнею! Соковитий і ніжний Панчо, який просто тане в роті, залишаючи після себе яскравий шоколадний смак, соковитість фруктів і вершкову ніжність крему – просто райська насолода смаком і море захоплення!
Приготуйте торт Панчо на День Народження, Новий Рік та будь-яке свято, та не забудьте ЗБЕРЕГТИ РЕЦЕПТ, гості у Вас його обов’язково попросять
Інгредієнти
- Шоколадний бісквіт (деко 30х35 см)
- яйця 6 шт
- цукор 190 г
- борошно 100 г
- какао 30 г
- розпушувач ½ ч.л.
- вершкове масло 80 г
- Сметанно-вершковий крем
- вершки (від 33%) 400 г
- вершки (25%) 300 г
- цукрова пудра 120 г (за смаком)
- ванільний екстракт/цукор 1 ч.л.
- Начинка для торта
- ананаси (консервовані) 300 г
- вишня (заморожена) 150-200 г
- грецькі горіхи 50 г
- Крем для покриття торта
- вершки (від 33%) 250 г
- цукрова пудра 1-2 ст.л.
- Шоколадний ганаш для патьоків
- шоколад (гіркий) 40 г
- вершки жирні 40 г
- * Діаметр моєї Миски для складання Панчо: 22 см, об’єм миски – 2,7 літра
Кроки
-
У миску розбиваємо яйця та всипаємо одразу весь цукор.
Збиваємо яйця з цукром на високій швидкості міксера до пишної світлої піни та збільшення обсягом у кілька разів. Потужним планетарним міксером яйця зіб'ються приблизно за 5-8 хвилин, а ручним, не надто потужним міксером треба збивати близько 20 хвилин.
Проводимо пальцем доріжку, і якщо стежка одразу не запливає – готово. -
У 2-3 прийоми просіюємо борошно з какао та розпушувачем у збиті яйця, і акуратно перемішуємо тісто.
-
Частину тіста відкладаємо в окрему миску.
Вливаємо в меншу частину тіста розтоплену олію (кімнатної температури) та перемішуємо. -
Тепер суміш вливаємо в тісто і акуратно перемішуємо.
-
Тісто готове.
-
Деко застилаємо пергаментом. Розмір мого листа 30х35 см.
Виливаємо тісто і рівномірно розподіляємо. -
Духовку розігріваємо до температури 170 градусів. Ставимо бісквіт у гарячу духовку і випікаємо 15-18 хвилин, до сухої зубочистки.
Наш шоколадний бісквітний корж готовий. Знімаємо його з дека і даємо повністю охолонути на ґратах. -
Тепер для складання Панчо нам знадобиться глибока миска, в якій ми збиратимемо наш торт.
Вирізаємо з бісквіту коло діаметром миски. -
А решту бісквіту ріжемо кубиками.
Шоколадний бісквіт за цим рецептом виходить чудовий – дуже ніжний, повітряний, і він зовсім не вимагає додаткового просочення. -
Приготуємо сметанний крем із вершками .
Вершково-зметаний крем виходить ще смачнішим, ніж просто збита сметана з цукром.
.
У миску наливаємо охолоджені вершки і збиваємо на середній швидкості міксера до консистенції морозива.
У кілька прийомів додаємо цукрову пудру, не припиняючи збивання. -
Збиваємо вершки з цукровою пудрою до м'яких піків.
-
Додаємо в вершки сметану.
І ложечку ванільного екстракту для аромату. -
Перемішуємо. І найсмачніший крем готовий.
Збивати крем міксером не потрібно. -
Для складання Панчо, внутрішній бік миски застилаємо харчовою плівкою.
І починаємо збирати торт.
Кубики бісквіту вмочуємо в крем і викладаємо на дно миски.
Не страшно, якщо кубики не повністю будуть покриті кремом, торт все одно чудово просочиться.
.
Потім викладаємо шматочки ананасів.
І вишню.
Посипаємо грецькими горішками. -
І знову чергуємо шари: шматочки бісквіту, ананаси, вишня та горіхи.
Таким чином збираємо торт Панчо, доки не закінчаться інгредієнти. -
Зверху змащуємо кремом, що залишився, і закриваємо бісквітом.
-
Затягуємо миску з тортом харчовою плівкою і прибираємо торт у холодильник добре настоятися, остудитись і просочитися.
Бажано прибрати хоча б на 6-8 годин, я забираю на ніч. -
Готовий торт накриваємо стравою для подачі та акуратно перевертаємо.
Знімаємо плівку, тортик майже готовий. Залишилось прикрасити його. -
Охолоджені вершки збиваємо із цукровою пудрою на середній швидкості міксера до міцних піків.
-
І рівномірно розподіляємо вершки тортом.
-
І залишилося нанести візерунок із розтопленого шоколаду .
Шоколад рубаємо ножем.
Вливаємо до нього вершки. -
І нагріваємо на слабкому вогні, постійно перемішуючи силіконовою лопаткою, до розчинення шоколаду та однорідної консистенції.
Готово. -
Наносимо розтоплений шоколад на торт із кондитерського мішка.
-
І завершуємо прикрасу нашого Панчо на ваш смак.
Я прикрасила торт рубаними фісташками. Ну і як же обійтися без вишеньки на торті;) -
Краса! Найсмачніший торт Панчо Готовий! Подивіться який розкішний розріз у Панчо!
-
Обов'язково збережіть рецепт, щоб не втратити, готуйтеся зустрічати гостей та отримувати захоплені відгуки та компліменти.
Запевняю, всі проситимуть рецепт! Тортик виходить дуже ніжний, смачний та красивий. І готується дуже просто. Приготуйте торт Панчо за цим рецептом, на Новий рік, день народження та інше свято, порадуйте ваших близьких смачною домашньою випічкою! -
Приємного вам апетиту! Приготуйте Торт Панчо на Новий Рік, День Народження та будь-який Святковий стіл! І нехай Ваш ПАНЧО буде найсмачнішим та найкрасивішим!
Ваша Олеся