Нут дуже смачний та корисний горох. Його додають у різні страви. З нього готують знаменитий фалафель. Але мало хто намагався додавати нут у перші страви. Сьогодні пропоную вам приготувати смачний борщ із нутом. Я готую пісний варіант без м’яса. Ви можете приготувати з будь-яким м’ясом. Головне не забудьте додати нут. Виходить дуже смачно.
Інгредієнти
- буряк 2 шт.
- морква 1 шт.
- часник 1 шт.
- перець солодкий 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- нут варений 400 г
- лимон ½ шт.
- петрушка
- сіль
- окріп 3 л
- олія соняшникова 50-70 мл
- томатна паста 1 ст. л.
Кроки
-
Для початку потрібно приготувати піджарку. Нарізаю цибулю, солодкий перець і тру на тертці моркву. Розігріваю товстостінну каструлю зі олією і викладаю овочі. Можна приготувати піджарку в окремій сковороді, але, як я раніше писав, я люблю готувати все в одному посуді. Та й ліньки мені мити багато посуду. Накриваю каструлю кришкою та тушу овочі близько 5 хвилин.
Поки овочі готуються, тру на тертці буряк.
У каструлю додаю томатну пасту та перемішую. Викладаю буряк і знову накриваю казан кришкою. Готую ще 5-7 хвилин.
Я не люблю великої картоплі в перших стравах. Тому нарізаю її на дрібні кубики.
Перемішую всі овочі у каструлі. Додаю картоплю та відварений заздалегідь нут.
Вливаю окріп і закриваю каструлю кришкою, залишаючи невеликий отвір. Готую на малій потужності плити близько 1 години.
Коли борщ зварився, додаю сіль до смаку і сік половини лимона.
Доводжу борщ до кипіння та вимикаю плиту. Накриваю кришкою та даю настоятися 5-10 хвилин.
Подаю обов’язково із зеленню. Смачного. Смачний борщ із нутом готовий.