Борщ із нутом без капусти та без м’яса

Нут дуже смачний та корисний горох. Його додають у різні страви. З нього готують знаменитий фалафель. Але мало хто намагався додавати нут у перші страви. Сьогодні пропоную вам приготувати смачний борщ із нутом. Я готую пісний варіант без м’яса. Ви можете приготувати з будь-яким м’ясом. Головне не забудьте додати нут. Виходить дуже смачно.

Кроки
Друк
  • Для початку потрібно приготувати піджарку. Нарізаю цибулю, солодкий перець і тру на тертці моркву. Розігріваю товстостінну каструлю зі олією і викладаю овочі. Можна приготувати піджарку в окремій сковороді, але, як я раніше писав, я люблю готувати все в одному посуді. Та й ліньки мені мити багато посуду. Накриваю каструлю кришкою та тушу овочі близько 5 хвилин.
    Поки овочі готуються, тру на тертці буряк.
    У каструлю додаю томатну пасту та перемішую. Викладаю буряк і знову накриваю казан кришкою. Готую ще 5-7 хвилин.
    Я не люблю великої картоплі в перших стравах. Тому нарізаю її на дрібні кубики.
    Перемішую всі овочі у каструлі. Додаю картоплю та відварений заздалегідь нут.
    Вливаю окріп і закриваю каструлю кришкою, залишаючи невеликий отвір. Готую на малій потужності плити близько 1 години.
    Коли борщ зварився, додаю сіль до смаку і сік половини лимона.
    Доводжу борщ до кипіння та вимикаю плиту. Накриваю кришкою та даю настоятися 5-10 хвилин.
    Подаю обов’язково із зеленню. Смачного. Смачний борщ із нутом готовий.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: