Новий рецепт з курки – курячі ніжки у листковому тісті в духовці. Курячі ніжки в духовці – гарне та смачне святкове блюдо!
Інгредієнти
- Тісто
- вода 250 мл
- сіль 1 ч.л.
- яйце 1 шт
- борошно 500-550 г (+ на стіл 80-100 г)
- вершкове масло 150 г (розтопити)
- Начинка
- курячі гомілки 9-12 шт
- сіль за смаком
- свіжомелений перець за смаком
- паприка (сушена) ½ ч.л.
- італійські трави дрібка
- часник сушений дрібка
- рослинна олія 2-3 ст.л.
- цибуля ріпчаста 2-3 шт
Кроки
-
Накриваємо тісто пакетом, а миску з рушником. І залишаємо на 15-20 хвилин за кімнатної температури.
Викладаємо тісто на стіл і ділимо на 2 рівні частини. -
Кожну частину розкочуємо до досить тонкого шару.
Змащуємо один пласт тіста розтопленим вершковим маслом. -
І накриваємо другим розкоченим пластом тіста.
-
Тепер скочуємо в рулетик.
-
А потім згортаємо в равлик.
Забираємо тісто в холодильник на 15-20 хвилин. -
Поки тісто охолоджується замаринуємо курячі ніжки.
Курячі ніжки миємо, зливаємо зайву воду, кладемо в миску.
Солимо.
Перчим свіжомеленим перцем.
Паприку або червоний мелений перець, додаємо до смаку. Це основні спеції.
А я ще додаю дрібку італійських трав.
Пластівці сушеної паприки.
І трохи сушеного часнику.
Збризкуємо рослинним маслом і добре натираємо гомілки спеціями.
Залишаємо на 30 хвилин маринуватися, можна довше маринувати. -
Дістаємо листкове тісто з холодильника, підпилюємо борошном і викладаємо на стіл.
Ділимо тісто на рівні шматочки. -
Кожен шматочок кладемо так, щоб було видно масляні шари і притискаємо.
-
Все готово. Курка замаринувалась. Залишилось нарізати цибулю.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
Кладемо в миску, додаємо сіль та перець за смаком і перемішуємо. Ріжемо цибулю в останню чергу, щоб вона не пустила сильно сік. -
Розкочуємо кожен шматочок листкового тіста. Центр коржика залишаємо товстіший, а краї розкочуємо тонше.
-
Кладемо цибулю та курячу ніжку.
-
Защипуємо краї, виходить така незвичайна краса.
-
Викладаємо курячі ніжки в листковому тісті на лист. Деко можна застелити пергаментом, щоб потім не потрібно було мити.
У миску розбиваємо пару яєчних жовтків і трохи розбавляємо молоком.
Змащуємо ніжки жовтком.
І посипаємо зернами чорного кунжуту. -
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і випікаємо ніжки в листковому тісті приблизно 50 хвилин, до золотистого кольору. Я готувала на середньому рівні.
Наші неймовірно смачні курячі ніжки у тісті готові! Подаємо до столу та насолоджуємося! -
Курочка в тесті виходить ніжною, м'якою і соковитою – словами не передати, а тісто просочується соками та ароматами курки, спецій та цибулі – це божественно смачно! Обов'язково приготуйте, ця страва заслуговує на Мільйон Лайков!
Дякую вам друзі, що провели той час зі мною, зберігайте рецепт, ділитеся з друзями та обов'язково готуйте цю смакоту! -
Смачного!