Курячі ніжки у листковому тісті

Новий рецепт з курки – курячі ніжки у листковому тісті в духовці. Курячі ніжки в духовці – гарне та смачне святкове блюдо!

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Накриваємо тісто пакетом, а миску з рушником. І залишаємо на 15-20 хвилин за кімнатної температури.
    Викладаємо тісто на стіл і ділимо на 2 рівні частини.
  • Кожну частину розкочуємо до досить тонкого шару.
    Змащуємо один пласт тіста розтопленим вершковим маслом.
  • І накриваємо другим розкоченим пластом тіста.
  • Тепер скочуємо в рулетик.
  • А потім згортаємо в равлик.
    Забираємо тісто в холодильник на 15-20 хвилин.
  • Поки тісто охолоджується замаринуємо курячі ніжки.
    Курячі ніжки миємо, зливаємо зайву воду, кладемо в миску.
    Солимо.
    Перчим свіжомеленим перцем.
    Паприку або червоний мелений перець, додаємо до смаку. Це основні спеції.
    А я ще додаю дрібку італійських трав.
    Пластівці сушеної паприки.
    І трохи сушеного часнику.
    Збризкуємо рослинним маслом і добре натираємо гомілки спеціями.
    Залишаємо на 30 хвилин маринуватися, можна довше маринувати.
  • Дістаємо листкове тісто з холодильника, підпилюємо борошном і викладаємо на стіл.
    Ділимо тісто на рівні шматочки.
  • Кожен шматочок кладемо так, щоб було видно масляні шари і притискаємо.
  • Все готово. Курка замаринувалась. Залишилось нарізати цибулю.
    Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
    Кладемо в миску, додаємо сіль та перець за смаком і перемішуємо. Ріжемо цибулю в останню чергу, щоб вона не пустила сильно сік.
  • Розкочуємо кожен шматочок листкового тіста. Центр коржика залишаємо товстіший, а краї розкочуємо тонше.
  • Кладемо цибулю та курячу ніжку.
  • Защипуємо краї, виходить така незвичайна краса.
  • Викладаємо курячі ніжки в листковому тісті на лист. Деко можна застелити пергаментом, щоб потім не потрібно було мити.
    У миску розбиваємо пару яєчних жовтків і трохи розбавляємо молоком.
    Змащуємо ніжки жовтком.
    І посипаємо зернами чорного кунжуту.
  • Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і випікаємо ніжки в листковому тісті приблизно 50 хвилин, до золотистого кольору. Я готувала на середньому рівні.
    Наші неймовірно смачні курячі ніжки у тісті готові! Подаємо до столу та насолоджуємося!
  • Курочка в тесті виходить ніжною, м'якою і соковитою – словами не передати, а тісто просочується соками та ароматами курки, спецій та цибулі – це божественно смачно! Обов'язково приготуйте, ця страва заслуговує на Мільйон Лайков!
    Дякую вам друзі, що провели той час зі мною, зберігайте рецепт, ділитеся з друзями та обов'язково готуйте цю смакоту!
  • Смачного! 💕
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: