Млинці з нічого, а результат просто чудовий. Підійдуть і тим, хто постить, і тим, хто на ПП, і алергікам – тут ні молока, ні яєць! Рецепт наводжу із моїми невеликими змінами.
Інгредієнти
- Чай 200-250 мл
- цукор
- сіль ½ ч.л.
- соди 1 ч.л. (бег горки)
- лимонний сік ⅓ ст.л.
- олія (оливкова, рослинна) 3 ст.л.
- борошно цільнозернове (або вищого гатунку) 150 г
- олія для смаження
Кроки
-
Для початку заваріть чай. Він може бути будь-який – в оригіналі 200 мл зеленого з липою, я взяла 250 мл чорного з м’ятою. У рецепті не вказано, готувати одразу з гарячим або трохи остудити. У мене була середня температура. Вилийте чай у миску, додайте сіль, цукор (в оригіналі 3 ст. ложки, у мене – 1), борошно (в оригіналі повністю на цільнозерновому борошні, у мене навпіл з пшеничним борошном вищого гатунку) і як слід перемішайте віночком, щоб не було грудочок. До речі, сюди ж можна додати пряникових прянощів або кориці, тоді у Вас будуть “пряникові” або “коричні” млинці. Тепер додайте масло (в оригіналі оливкова, у мене просто рослинна без запаху), перемішайте і додайте соду (гасимо лимонним соком), ще раз перемішайте. Для випікання автор рекомендує використовувати сковороду з антипригарним покриттям. Як слід розігрійте сковороду (у мене 7 із 9). Я змащу сковороду маслом тільки під перший млинець. Випікаємо тонкі млинці, подаємо з чим Вашій душі завгодно. Смачного!