Кекси на кефірі з яблуками

Хочу поділитися чудовим рецептом кексів на кефірі, практично нічого. У тесті немає яєць, готуються дуже просто, перш ніж приступити до тесту, відразу потрібно включити духовку, вона ще не встигне прогрітися, а тісто буде готове. Яблука можна замінити на груші, мандарини, сливи, персики, ягоди, шоколад. Але мені подобаються ці кекси саме з яблуками, при випіканні яблука стають дуже м’якими, практично не помітними, якщо їх навіть очистити від шкірки, тісто стає однорідним, так відразу і не скажеш, де тісто, а де яблука.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
Друк
  • Змішую цукор, рослинну олію (у мене соняшникову), сіль та ванільний цукор у однорідну масу.
  • Потім додаю кефір кімнатної температури, якщо кефір з холодильника, тоді трохи підігріваю. Додаю соду і перемішую рідке тісто, щоб сода погасилася трохи кефіром і розпочала свою дію.
  • Додаю частинами просіяне борошно, т.к. борошно буває різної якості і можна покласти борошна більше, ніж потрібно для тіста. Необхідна густота добре видно на відео.
  • У готове тісто додаю нарізані кубиками яблука, перемішую і викладаю у форму. У мене антипригарний, але я все одно кладу всередину паперові формочки для кексів, т.к. тісто дуже ніжне та прилипає до форми.
  • Випікаю в розігрітій до 180 ° духовці приблизно 25-30 хвилин. Готовність тіста визначаю на вигляд (золотистої скоринці) і зубочисткою, вона повинна бути сухою, але іноді при проколюванні можна потрапити на шматочок яблука, а воно в м’якому вигляді схоже на сире тісто, тому перевіряю в декількох місцях.
  • Готовим кексам даю час охолонути і тільки тоді знімаю з них паперові форми, але дуже акуратно, повторюся, тісто дуже ніжне і кекси ламаються при спробі позбавити їх від паперу. Тому, щоб не ускладнювати собі життя, я залишаю кекси в паперових формах, хто захотів з’їсти кекс, той сам і зняв.
  • Спробуйте приготувати та ділитеся результатом. Сподіваюся Вам сподобатися. Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: