Хочу поділитися чудовим рецептом кексів на кефірі, практично нічого. У тесті немає яєць, готуються дуже просто, перш ніж приступити до тесту, відразу потрібно включити духовку, вона ще не встигне прогрітися, а тісто буде готове. Яблука можна замінити на груші, мандарини, сливи, персики, ягоди, шоколад. Але мені подобаються ці кекси саме з яблуками, при випіканні яблука стають дуже м’якими, практично не помітними, якщо їх навіть очистити від шкірки, тісто стає однорідним, так відразу і не скажеш, де тісто, а де яблука.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- цукор 100 г
- рослинна олія 50 г
- сіль 1 дрібка
- ванільний цукор 1 ч.л.
- кефіру 250 мл
- соди ½ ч.л.
- борошно 200 г
- яблуко 2 шт
Кроки
-
Змішую цукор, рослинну олію (у мене соняшникову), сіль та ванільний цукор у однорідну масу.
-
Потім додаю кефір кімнатної температури, якщо кефір з холодильника, тоді трохи підігріваю. Додаю соду і перемішую рідке тісто, щоб сода погасилася трохи кефіром і розпочала свою дію.
-
Додаю частинами просіяне борошно, т.к. борошно буває різної якості і можна покласти борошна більше, ніж потрібно для тіста. Необхідна густота добре видно на відео.
-
У готове тісто додаю нарізані кубиками яблука, перемішую і викладаю у форму. У мене антипригарний, але я все одно кладу всередину паперові формочки для кексів, т.к. тісто дуже ніжне та прилипає до форми.
-
Випікаю в розігрітій до 180 ° духовці приблизно 25-30 хвилин. Готовність тіста визначаю на вигляд (золотистої скоринці) і зубочисткою, вона повинна бути сухою, але іноді при проколюванні можна потрапити на шматочок яблука, а воно в м’якому вигляді схоже на сире тісто, тому перевіряю в декількох місцях.
-
Готовим кексам даю час охолонути і тільки тоді знімаю з них паперові форми, але дуже акуратно, повторюся, тісто дуже ніжне і кекси ламаються при спробі позбавити їх від паперу. Тому, щоб не ускладнювати собі життя, я залишаю кекси в паперових формах, хто захотів з’їсти кекс, той сам і зняв.
-
Спробуйте приготувати та ділитеся результатом. Сподіваюся Вам сподобатися. Смачного!