Домашня піца – одна з улюблених страв у багатьох сім’ях. Господині готують її різними способами за різними рецептами. Рецепт цієї домашньої піци близький до оригінального. Тісто в ньому замішується на воді, соус робиться з помідорів, а для надання аромату в соус додаються ароматні італійські трави.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- борошно “екстра” 300 г
- вода 250 мл
- дріжджі сухі швидкодіючі 2 ч.л.
- масло оливкове 50 мл
- сіль 1 ч.л.
- цукор 1 ч.л.
- соус для піци
- томатна паста 1 ст.л.
- суміш італійських трав ½ ч.л.
- часник 1 зубчик
- вода 50 мл
- сіль ⅓ ч.л.
- цукор ⅓ ч.л.
- помідор 1 шт.
- часник ½ шт.
- олія для смаження 2 ст.л.
- начинка (на 1 піцу)
- сир моцарелла 100 г
- сир чеддер 100 г.
- шинка (м’ясо чи ковбаса) 150 г
Кроки
-
Тісто:
У ємність із теплою водою додаємо дріжджі та чайну ложку цукру. Перемішуємо. Додаємо 2 столові ложки борошна. Перемішуємо. Залишаємо на 15 хвилин.
Борошно просіюємо.
У борошно додаємо сіль (1 чайну ложку). Перемішуємо.
Додаємо опару та замішуємо тісто.
Вимішуємо, поки тісто майже перестане липнути до рук.
Додати в тісто оливкову олію та продовжувати вимішувати ще 10 хвилин.
Поміщаємо тісто в ємність, накриваємо кришкою або рушником і прибираємо в тепле місце на 40-60 хвилин (ми ставимо в мікрохвильову піч і поруч склянку гарячої води).
Приготування соусу:
Дрібно нарізаємо цибулю та часник (можна видавити часник через часникодавку або натерти на дрібній тертці).
Помідор залити окропом, попередньо зробивши невеликий надріз зверху. Залишити на 3-5 хвилин. Зняти з помідора шкірку. Нарізати кубиком помідор.
Розігріваємо сковороду і додаємо олію.
Обсмажуємо цибулю та часник на сковороді до золотистого кольору. Додати кубики помідора. Продовжити гасити 2 хвилини.
Додаємо томатну пасту, цукор, сіль та воду. Перемішуємо.
Тушимо на середньому вогні приблизно 15 хвилин (має вийти густа суміш).
Додаємо прованські трави. Перемішуємо. Забираємо з вогню.
Подрібнюємо отриману овочеву суміш до однорідної маси.
Соус готовий!
Формування піци:
Змастити руки олією. Тісто обім’яти. Розділити на 2 частини (за бажанням, залежить від розміру форми).
Розтягнути тісто по ширині листа (тісто розтягуємо, а не розкочуємо).
Змастити соусом.
Сир та ковбасу натерти на великій тертці (замість ковбаси можна використовувати будь-яку іншу начинку на свій смак).
Викласти половину сиру. Потім шар із м’ясної (ковбасної) начинки. Поступово розподілити верхнім шаром сир, що залишився.
Випікаємо приблизно 10 хвилин у духовці при максимальній температурі (250 градусів), режим випікання – “верхній і нижній нагрівання” (без конвекції).
Домашня піца у духовці на тонкому тісті готова!
Смачного!