Домашня піца на тонкому тісті та соус для піци

Домашня піца – одна з улюблених страв у багатьох сім’ях. Господині готують її різними способами за різними рецептами. Рецепт цієї домашньої піци близький до оригінального. Тісто в ньому замішується на воді, соус робиться з помідорів, а для надання аромату в соус додаються ароматні італійські трави.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
Друк
  • Тісто:
    У ємність із теплою водою додаємо дріжджі та чайну ложку цукру. Перемішуємо. Додаємо 2 столові ложки борошна. Перемішуємо. Залишаємо на 15 хвилин.
    Борошно просіюємо.
    У борошно додаємо сіль (1 чайну ложку). Перемішуємо.
    Додаємо опару та замішуємо тісто.
    Вимішуємо, поки тісто майже перестане липнути до рук.
    Додати в тісто оливкову олію та продовжувати вимішувати ще 10 хвилин.
    Поміщаємо тісто в ємність, накриваємо кришкою або рушником і прибираємо в тепле місце на 40-60 хвилин (ми ставимо в мікрохвильову піч і поруч склянку гарячої води).
    Приготування соусу:
    Дрібно нарізаємо цибулю та часник (можна видавити часник через часникодавку або натерти на дрібній тертці).
    Помідор залити окропом, попередньо зробивши невеликий надріз зверху. Залишити на 3-5 хвилин. Зняти з помідора шкірку. Нарізати кубиком помідор.
    Розігріваємо сковороду і додаємо олію.
    Обсмажуємо цибулю та часник на сковороді до золотистого кольору. Додати кубики помідора. Продовжити гасити 2 хвилини.
    Додаємо томатну пасту, цукор, сіль та воду. Перемішуємо.
    Тушимо на середньому вогні приблизно 15 хвилин (має вийти густа суміш).
    Додаємо прованські трави. Перемішуємо. Забираємо з вогню.
    Подрібнюємо отриману овочеву суміш до однорідної маси.
    Соус готовий!
    Формування піци:
    Змастити руки олією. Тісто обім’яти. Розділити на 2 частини (за бажанням, залежить від розміру форми).
    Розтягнути тісто по ширині листа (тісто розтягуємо, а не розкочуємо).
    Змастити соусом.
    Сир та ковбасу натерти на великій тертці (замість ковбаси можна використовувати будь-яку іншу начинку на свій смак).
    Викласти половину сиру. Потім шар із м’ясної (ковбасної) начинки. Поступово розподілити верхнім шаром сир, що залишився.
    Випікаємо приблизно 10 хвилин у духовці при максимальній температурі (250 градусів), режим випікання – “верхній і нижній нагрівання” (без конвекції).
    Домашня піца у духовці на тонкому тісті готова!
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: