Сьогодні мова піде про популярну страву за всіх часів: її готували наші бабусі, мами, а тепер готуємо і ми – це ікра з буряків.
Існує безліч рецептів на будь-який смак.
Ось один із них
Інгредієнти
Порції: –+
- для приготування страви
- буряк 1 кг
- перець болгарський ½ шт
- цибуля ріпчаста ½ шт
- томатна паста 2 ст.л.
- лавровий лист 2 шт
- свіжомелений перець за смаком
- морква 1 шт
- лимонний сік ½ лимону
- олія для смаження 6 ст.л.
- цукор 2 ч.л.
- сіль 1 ч.л.
- часник 2 зубчика
Кроки
-
Буряк очистити від шкірки.
Натерти буряк на велику тертку.
Розігріти сковороду. Додати олію.
Відправляємо в сковороду буряки. Додаємо цукор, сіль та лимонний сік. Перемішуємо.
Тушимо до м’якості буряка (приблизно 10 хвилин).
Нарізаємо цибулю кубиками.
Розігріваємо ще одну сковороду. Додаємо олію. Відправляємо обсмажувати цибулю до легкого золотистого кольору.
Натираємо моркву на велику тертку.
Червоний болгарський перець нарізати соломкою.
Відправляємо моркву та перець обсмажуватися з цибулею. Готуємо 2-3 хвилини (до м’якості моркви).
Додаємо до моркви лавровий лист та пару столових ложок томатної пасти. Перчим до смаку. Перемішуємо. Гасимо пару хвилин на повільному вогні.
Додаємо тушковану моркву з цибулею до буряків. Перемішуємо.
Додаємо 1-2 зубчики часнику. Перемішуємо.
Смачна ікра з тушкованого буряка готова!