Всім привіт! Пропоную приготувати дуже смачний шпротний закусочний торт. Це дійсно надзвичайно смачно! Ідеальний варіант для святкового столу. Спробуйте приготувати, я впевнена, що Вам і вашим гостям дуже сподобається.
Інгредієнти
- для млинців
- яйця 3 шт
- борошно 150 г
- сіль ½ ч.л.
- цукор 2 ст.л.
- молоко 200 мл
- вода кип’ячена кімнатної t 200 мл
- рослинна олія 3 ст.л.
- Для начинки
- шпроти 230 г 1 банка
- сир 250 г начинка,50 г прикраса 300 г
- яйця відварені 2 шт
- часник 3 зубчик
- майонез 5 ст.л.
- маслини без кісточки для прикраси 20 шт
Кроки
-
1.Для млинців: з’єднуємо яйця, сіль, цукор і злегка збиваємо віночком. Поступово вводимо борошно і добре перемішуємо. Потім вливаємо молоко, перемішуємо, щоб не було грудочок. Далі додаємо воду і також добре перемішуємо масу. Додаємо рослинну олію. Сковороду змастимо рослинною олією і випікаємо млинці.
2.Для начинки: шпроти розминаємо вилкою, пропускаємо через прес 1 зубчик часнику, додаємо 1 ст.л майонезу-перемішуємо. В окремій мисці натираємо на великій тертці 250 г сиру та на дрібній тертці 50 г для прикраси. До більшої частини сиру пропускаємо через прес часник 1 зубчик і додаємо 2 ст.л майонезу, перемішуємо. Окремо трем на великій тертці відварені яйця, також додаємо 1 зубчик часнику і 1 ст. Візуально кожну начинку ділимо навпіл.
3.Викладаємо на тарілку млинець, на нього яєчну масу, покриваємо млинцем, на нього шпротну масу, накриваємо млинцем, і на нього сирну масу. І так повторюємо ще раз, поки не скінчиться начинка. Верхній млинець змащуємо майонезом, посипаємо сиром, що залишився, і прикрашаємо по колу половинками маслин.
Можна відразу подавати до столу або поставити на пару годин у холодильник просочитися!
Наш смачний закусочний торт готовий, усім приємного апетиту та відмінних Вам свят!