Торт Наполеон з Коржами на Пиві (+ рецепт ідеального крему Пломбір)

Який торт для вас Новорічний? Для мене це, звичайно ж, Наполеон! Нещодавно моя золовка згадувала який смачний наполеон готувала її бабуся. (Коржі були такі ніжні, просочені, торт був справжнім смакота!-говорила вона) І тільки через багато років сестра мого чоловіка знайшла рецепт цього торта. Всім зрозуміло, що раніше і масло було справжнім і борошно інше, і повторити точнісінько як готувала бабуся неможливо вже, але хоч щось подібне зробити все ж таки можна) Сьогодні я буду готувати торт наполеон на пиві. Завдяки цьому пінному напою коржі виходять шаруватими, хрусткими і дуже смачними!

Інгредієнти
Порції: +17
Кроки
Друк
  • Приготування починаємо з тіста. У борошно додати дві щіпки солі. Вершкове масло заздалегідь підморозити. Кожен шматочок олії занурюємо в борошно і натираємо на великій тертці. Щоб масло не тануло від теплоти рук, його потрібно постійно крутити і натирати з різних боків. Вже натерте масло постійно змішувати з борошном, щоб вона не злипалася між собою.
  • Пиво я використала світле нефільтроване. Відміряла 270 мл та вилила на борошно. Пиво також має бути дуже холодним і відкривати його потрібно лише перед використанням.
  • Якнайшвидше потрібно замісити тісто в грудку. Якщо раптом так станеться, що тісто ну ніяк не збирається і здається, що не вистачає вологи, то додайте ще трохи пива. Не місіть довго тісто, повинні залишатись фрагменти вершкового масла. Якщо відчуваєте, що тісто нагрівається і масло тане, терміново приберіть його в морозильник на кілька хвилин.
  • Розкотіть тісто у ковбаску. Розділіть її на 12 частин.
  • Покладіть усі шматочки тіста на дошку або на тарілку, накрийте плівкою і заберіть у холодильник мінімум на годину. (За цей час можна приготувати крем)
  • Після закінчення часу, виймайте по 1 шматочку тіста з холодильника і розгортайте в пласт діаметром близько 24-26см. Так як торт буде діаметром 22 см, то коржі обрізатимемо і обрізки підуть у крихту.
  • Випікати коржі потрібно за нормальної температури 200-210 °З близько 10 хвилин. Я пекла на 2 деках. І поки пеклися коржі я розкотила решту шматочків, склала їх навпіл і ще раз навпіл і прибрала в холодильник.
    (щоб не чекати і скоротити процес)
    Якщо духовка пече нерівномірно, ( у мене ось до речі чомусь пече нерівномірно і ближче до стінки справа може навіть підсмажити конкретно) то лист доведеться перевертати.
  • У наполеоні найкращий крем це – заварний звичайно ж. Але ще смачніше буде, якщо ви приготуєте крем “Дипломат” (Пломбір) на основі заварного крему із збитими вершками.
  • ЯК ПРИГОТУВАТИ КРЕМ ПЛОМБІР. ВІН ВИГЛЯДИТ ОТ ТАК
  • Яйце та жовтки помістити в миску. Додати до них трохи молока із загальної кількості.
    (Жовтки дають додаткову стійкість і стабільність крему, тому краще використовувати жовтки, а не тільки одні яйця)
  • Решту молока переливаємо в ковшок і ставимо на плиту доки не піде активна пара. Градусів до 80-90 доводимо.
  • У цукор додаємо кукурудзяний крохмаль та ванільний цукор. Цукор як абразив розіб’є грудочки крохмалю. Змішуємо все.
  • В яєчно-молочну суміш відправляємо суху. Перемішуємо.
  • Гаряче молоко вливаємо в цю яєчно-молочну суміш. Швидко заважаємо
  • Назад переливаємо все в ковшик.
  • На невеликому вогні уварюємо крем до загусання. На це знадобиться кілька хвилин. Найголовніше весь час треба заважати, крохмаль дуже швидко прилипає на дно і він почне пригоряти.
  • Ось до такого стану треба уварити. Крем не повинен стікати з лопатки (вінчика)
  • Перекладаємо крем в інший посуд.
  • Накриваємо плівкою у контакт. Потрібно саме покласти плівку на поверхню крему, щоб під плівкою на кремі не утворився конденсат. Зайва волога нам не потрібна. Прибираємо крем у холодильник (або можна на балкон, якщо за вікном зима) Крем повинен добре охолонути. Приблизно до кімнатної температури.
  • Заздалегідь вершкове масло виймаємо з холодильника, воно повинно бути м’яким, таким, що мажуть. Загалом температура олії та заварного крему мають бути приблизно однакові. Якщо температури різняться сильно – крем просто розшарується. Звичайно на смак це не вплине, але будьте впевнені, що такий крем піде тільки на обмазку торта. Він матиме зернистість і стане текти.
  • Тому рекомендую робити так: Заварний крем та олія однієї температури це раз. І вводимо масло трохи в крем і перемішуємо Лопаткою це два. Якщо збиватимете масло з заварним кремом, він просто розріджиться.
  • Тому те, як ввести олію в крем, залежить стабільність крему.
    Або є ще варіант. Якщо готуєте в більших кількостях крем, то масло можна окремо збити в пишну масу збагатити киснем, і тоді заварний крем по 1 ст.л. вводити у збиту олію. Тоді буде менше ймовірності, що крем розшарується.
  • Заварний крем з маслом змішали лопаткою до однорідного крему і тепер знову накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холод до ПОВНОГО охолодження.
  • Після того як крем охолоне повністю і стане холодним, починайте збивати жирні вершки разом цукровою пудрою. Цукрова пудра виступає не тільки підсолоджувачем, але і як загусник. Це також потрібно враховувати при приготуванні крему Дипломат. Збивайте вершки тільки від 33% жирності та вище. Збиті вершки повинні мати міцні піки і не стікати вниз, якщо перевернути посуд догори дном.
  • Вершки також вводите поступово в остиглий заварний крем.
  • Просто коли ви крем замішуєте руками віночком або лопаткою (а не міксером) ви відчуваєте його і краще зрозумієте, коли потрібно зупинитися.
  • Коли перемішаєте віночком крем – він вважатиметься готовим. Ідеальний крем з ніжним вершковим смаком та повітряною структурою. Я шалено його люблю.
  • Добре приготовлений крем підійде не тільки для прошаровування коржів, але і для прикрашання тортів.
    Крем хороший для прошаровування наполеону, медовика, молочної дівчинки, еклерів та інших тортів та тістечок.
  • На тарілку капніть чайну ложку крему і приклейте корж, то торт не “гулятиме” по тарілці.
    На кожен корж я кладу по 2 столові ложки з гіркою крему. Розподіляйте крем рівномірно. Ви помічали коли-небудь, що у наполеона осідає серединка? Це означає, що в центрі крему було більше, ніж з краю. Решта крему, який залишиться піде на обмазку боків.
    Залишилося розмолоти обрізки від коржів у крихту та обсипати ними торт.
  • Торту дайте просочитися в холодильнику щонайменше 12 годин.
    Примітка: Якщо ви любите наполеон прям мокрий, щоб коржі розчинялися в кремі (і це теж дуже смачно!), то збільшуйте кількість крему десь на третину від рецепту.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: