Картопляний салат (Krompir salata)

Дуже простий і смачний рецепт салату, який підійде як гарнір до будь-якої рибки: смаженої, запеченої або на грилі. Цю страву я вперше спробувала у Сербії. Його подали до риби. З того часу це мій улюблений гарнір для рибних страв.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
Друк
  • Для приготування салату я намагаюся брати сорти картоплі, яка не розварюється. З розрахунку – 3 середні бульби на особу.
    Картоплю мию, заливаю холодною водою і відварюю на повільному вогні 20-25 хвилин до готовності. Зливаю воду, остуджую картоплю. Потім очищаю від шкірки та нарізаю, як на фото. Якщо якийсь шматочок картоплі розвалитися – не страшно.
  • Після цього нарізаю цибулю півкільцями або чверть кільцями. Додаю за смаком сіль, чорний мелений перець, оцет і олію (рафіновану або нерафіновану – це хто як любить. Все добре перемішуємо. Пробуємо, якщо всього достатньо, даємо салату настоятися хоча б кілька годин в холодильнику.
    І подаємо до риби! Це може бути і запечена скумбрія, смажений хек і форель на грилі. Пляшечка білого гарного вина стане відмінним доповненням до простої, але смачної вечері.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: