Дуже простий і смачний рецепт салату, який підійде як гарнір до будь-якої рибки: смаженої, запеченої або на грилі. Цю страву я вперше спробувала у Сербії. Його подали до риби. З того часу це мій улюблений гарнір для рибних страв.
Інгредієнти
Порції: –+
- Салат
- Картопля 6 средних шт
- цибуля ріпчаста 1 средняя шт
- сіль
- чорний мелений перець
- оцет
- рослинна олія
Кроки
-
Для приготування салату я намагаюся брати сорти картоплі, яка не розварюється. З розрахунку – 3 середні бульби на особу.
Картоплю мию, заливаю холодною водою і відварюю на повільному вогні 20-25 хвилин до готовності. Зливаю воду, остуджую картоплю. Потім очищаю від шкірки та нарізаю, як на фото. Якщо якийсь шматочок картоплі розвалитися – не страшно. -
Після цього нарізаю цибулю півкільцями або чверть кільцями. Додаю за смаком сіль, чорний мелений перець, оцет і олію (рафіновану або нерафіновану – це хто як любить. Все добре перемішуємо. Пробуємо, якщо всього достатньо, даємо салату настоятися хоча б кілька годин в холодильнику.
І подаємо до риби! Це може бути і запечена скумбрія, смажений хек і форель на грилі. Пляшечка білого гарного вина стане відмінним доповненням до простої, але смачної вечері.