Простий БИСКВІТНИЙ РУЛЕТ до Чаю! Можна приготувати рулет з варенням, джемом та будь-якою начинкою. Пишний, повітряний бісквітний рулет легко готується і не тріскається.
Інгредієнти
- Розмір дека для бісквіта: 35х25 см
- яєчні жовтки 5 шт
- сіль 1 г
- цукор 50 г
- борошно 90 г
- розпушувач 2 г
- масло рослинне 50 г
- молоко 50 г
- Меренга (для збивання білків)
- яєчні білки 5 шт
- цукор 70 г
Кроки
-
5 яєць поділяю на жовтки та білки у різні миски. Намагаюся, щоб жодна краплина жовтка не потрапила в білки.
-
До жовтків додаю щіпку солі.
50 г цукру. -
Збиваю жовтки з цукром до пишності та збільшення обсягом.
Отож до такого стану. -
У мисці змішую 50 г олії.
50 мл молока і відставляю убік. -
Збиваю 5 яєчних білків на середній швидкості міксера до повітряної піни.
І в три прийоми додам 70 г цукру.
Збиваю білки з цукром до такого стану, коли збиті білки на віночку загинаються у формі пташиного дзьоба. -
Додаю жовтки із цукром у збиті білки.
-
І дуже акуратно, ось такими рухами, змішую обидві маси.
-
У два прийоми просіюю борошно, змішане з розпушувачем, яке я заздалегідь підготувала.
І також дуже акуратно перемішую. -
У миску з олією і молоком, додаю трохи тіста і перемішую.
-
Вливаю тісто, змішане з олією та молоком у велику миску з тістом.
-
І знову акуратно перемішую до об'єднання сумішей.
Бісквітне тісто для рулету готове. -
Виливаю тісто у форму. Розмір моєї форми: 35х25х4 см см
Розрівнюю поверхню тіста. -
Духовку розігріваю до температури 170ºC і випікаю бісквіт близько 15 хвилин до рум'яності.
Температуру та час випікання даю орієнтовно.
Бісквіт готовий.
Дістаю бісквіт із форми та знімаю пергамент. -
Готовий рулет змащую медом.
.
Порада. Рулет можна приготувати з будь-якою начинкою.
Можна змастити рулет варенням, повидлом, джемом або вареним згущеним молоком. Або приготувати рулет із кремом: зі збитими вершками, шоколадним, сирним, масляним кремом.
. -
Повертаю рулет, загортаю в пергамент і прибираю в холодильник на годину.
-
Бісквітний рулет виходить пишний, ніжний та дуже смачний.
-
Такий бісквітний рулет до чаю розлітається за 5 хвилин, сподобається і дорослим, і дітям!
-
Дуже легкий та простий рецепт. Обов'язково приготуйте, не пошкодуєте! І поділіться рецептом із друзями, вони будуть вам вдячні.
-
Поставте будь ласка ЛАЙК
цьому рецепту, якщо він вам сподобався і напишіть хоча б пару слів у коментарях, вам не складно, а мені мені приємно
-
Смачного!