Страва на будь-яке свято. Рецепт дуже смачних фаршированих перепілок, запечених у духовці.
Інгредієнти
Порції: –+
- перепілка 4 шт
- Булгур ⅔ стакан
- перець болгарський 1 шт
- цибуля ріпчаста 1 шт
- лимонний сік 2 ч.л.
- спеції за смаком
- сіль за смаком
Кроки
-
Перепілки добре промити під струменем холодної води. Посолити, поперчити, збризкати соком лимона і додати улюблених спецій. Промаринувати бажано 2-3 години.
-
Булгур відварити до готовності.
-
Цибулю та солодкий перець порізати дрібно та обсмажити на сковороді 3-4 хвилини. Змішати із булгуром. (Цибуля та перець можна замінити родзинками, курагою та чорносливом. Буде теж дуже смачно. Їх на кілька хвилин залити окропом і порізати.)
-
Начинити перепела булгуром.
-
Посуд для запікання змастити олією, викласти перепела і додати склянку води. Поставити в розігріту духовку за температури 180-190 градусів. Час приготування – перші 15 хвилин під кришкою, потім 15-20 хвилин у відкритому стані для рум’яної скоринки. Періодично можна поливати рідиною, що утворюється внаслідок приготування.