Імбирне печиво до Нового року та Різдва (пісне)

Пряна випічка є невід’ємним атрибутом різдвяного та новорічного столу у багатьох країнах світу. Новий рік у православних християн потрапляє на різдвяний піст, але чому б не порадувати себе та своїх близьких пісними ласощами? Печиво із найпростіших продуктів, які завжди під рукою. А якщо є бажання, то його можна розписати глазур’ю.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • У простору миску заллємо рослинну олію, мед, воду, додамо сіль, цукор, тертий корінь імбиру та прянощі (я використала готову суміш прянощів 2 ч.л. з гіркою). Віночком активно перемішаємо ці інгредієнти, щоб мед розійшовся. До речі, якщо Ви ласуни, то кількість цукру додавайте значно більше, якщо не плануєте покривати печиво цукровою глазур’ю. Цукор краще додати коричневий.
    До рідкої суміші частинами додаватимемо борошно, додамо розпушувач. У автора вказано 450 г, мені вистачило 400 г – дивіться по своєму борошнк, можливо, у Вас піде ще менше. Тісто спочатку вимішуємо ложкою, потім – руками. Тісто має вийти м’яке і не липнути до рук.
    Робочу поверхню підпиляти борошном (у мене силіконовий килимок і я не підпилювала). Розкочуємо тісто завтовшки 5-7 мм (у мене 3-5), формами вирізаємо печиво.
    Всі заготовки викладемо на лист, застелений пергаментом. Випікати печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин (у мене при 200 градусах з конвекцією приблизно 15 хвилин – орієнтуйтеся по своїй духовці). Печиво добре піднімається під час випікання. Якщо розписуватимете або просто покриватимете глазур’ю, то остудіть печиво повністю. Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: