Бажаєте приготувати Оселедець під Шубою, закуски з оселедцем або салат, але не знаєте як швидко почистити оселедець від кісток? Дивіться рецепт та готуйте ваші улюблені страви із задоволенням!
Інгредієнти
Кроки
-
У оселедця відрізаємо голову.
Розрізаємо черевце, виймаємо ікру або молоко і ретельно вичищаємо від чорної плівки. -
Відрізаємо хвіст.
-
І зрізаємо краї черевця, щоб філе вийшло красивим та рівним. Як кажуть, мало товарний вигляд.
-
Робимо акуратний надріз уздовж спинки та видаляємо спинний плавець.
-
Знімаємо шкіру з одного боку. Потім з іншого.
-
Зрізаємо плавник з боку черевця.
-
Проводимо пальцем вздовж хребта та акуратно відокремлюємо філе від хребта.
-
Також відокремлюємо хребет від іншої половинки філе.
-
Все, хребет з усіма великими кістками ми вилучили.
-
І тепер за допомогою звичайного пінцета, видаляємо дрібні кісточки, що залишилися, ви легко зможете відчути кісточки, провівши по філе пальцем.
Так само видаляємо кісточки з другої половинки філе. -
Все, у нас вийшло чисте філе, яке можна використовувати для будь-яких страв! Весь процес займе у вас максимум 10 хвилин, а то й менше.
І бонусом покажу вам найпростіший варіант сервірування такого оселедця, таку хоч відразу на святковий стіл, та й якщо просто для сім'ї так сервіруєте – приємно буде їсти.
Філе нарізаємо на шматочки. -
Кладемо в селедочницю і прикрашаємо лимончиком, кільцями цибулі, збризкуємо лимончиком або оцтом, дивлячись що віддаєте перевагу, поливаємо олією, пару квіточок зі шкірки лимона, для настрою, і трохи свіжомеленого перчика. Готово!
-
Приємного вам апетиту!
Ваша ОЛЕСЯ