Ароматна та дуже смачна тушкована картопля. Найпростіший і найшвидший рецепт приготування.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля ⅘ кг
- морква 1 шт
- цибуля ріпчаста 1 шт
- рослинна олія 20 мл
- кріп 10 г
- спеції за смаком
- сіль за смаком
Кроки
-
У каструлю налити трохи води та поставити на вогонь.
-
Поки вода закипає – почистити та порізати невеликими кубиками картопля. Висипати її в киплячу воду. Вода має не повністю покривати картоплю. Накрити кришкою і нехай він вариться 10-15 хвилин. Іноді треба помішувати.
-
Цибулю почистити і дрібно нарізати. Моркву почистити та потерти на тертці. Можна додати трохи кореня петрушки та пастернаку.
-
Цибулю обсмажити на сковороді на олії до м’якого стану. Додати моркву та обсмажити всі разом 2-3 хвилини.
-
Засмажку перекласти в каструлю. Посолити за смаком та додати улюблених спецій. Добре перемішати. Гасити під кришкою помішуючи до повної готовності. Це 10-15 хвилин.
-
Кріп дрібно порізати і додати|добавляти| до картоплі в самому кінці приготування. Перемішати та вимкнути вогонь.