Дуже смачні та ніжні калачі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Начинка
- Мак 100 гр.
- цукор 100 гр.
- молоко 170 мл
- вершкове масло 30 гр.
- опара
- молоко тепле 300 мл
- дріжджі сухі 2 ч.л. с гіркою
- цукор 4 ст.л.
- борошно 2 ст.л.
- Тісто
- яйця 3 шт.
- цукор 2 ст.л.
- ванільний цукор 1 пакетик
- вершкове масло 70 гр.
- борошно 4 стакана
- сіль
- крем ½ стакана
- змащуємо калачі
- жовток 1 шт.
- молоко 1 ст.л.
Кроки
-
НАЧИНКА! Мак+цукор+вершкове масло+молоко = варити хвилин 40-50. Далі за допомогою занурювального блендера подрібнюємо.
-
ОПАРА! Молоко тепле + дріжджі + цукор + борошно = добре перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою або рушником і відправляємо в тепле місце на хвилин 20.
-
ГОТУЄМО ТІСТО. Збиваємо яйця+сіль+цукор+ванільний цукор. В опару додаємо збиту яєчну суміш + розтоплене вершкове масло+сметану+борошно. !!! Борошно додаємо поступово, щоб не забити тісто. Тісто має бути еластичним та м’яким. Накрити рушником, поставити у тепле місце на 1,5 години. Періодично за цей час (2-3 разу) тісто вимішувати.
-
Тісто розділити на 4 частини. (У мене вийшло 2 калача). Частину тіста розкочуємо у прямокутник, викладаємо частину начинки. Повертаємо в рулет.
-
Також формуємо другу частину тесту. З двох рулетів формуємо джгут. Переплітаючи рулети.
-
Лист застелити папером для випічки! Викласти акуратно калачі. Змастити збитим жовтком із молоком (1 жовток+1ст.л. молока). Притрусити зверху маком. Залишити різдвяний калач підніматися на 20 хвилин.
-
Випікати різдвяний калач при температурі 180 градусів приблизно 25 хвилин (! Час випічки дивіться по своїй духовці. У мене електрична). Калачі вийшли дуже смачними, Приємного апетиту та Щасливого Різдва!