Різдвяний калач із маком

Дуже смачні та ніжні калачі.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
Друк
  • НАЧИНКА! Мак+цукор+вершкове масло+молоко = варити хвилин 40-50. Далі за допомогою занурювального блендера подрібнюємо.
  • ОПАРА! Молоко тепле + дріжджі + цукор + борошно = добре перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою або рушником і відправляємо в тепле місце на хвилин 20.
  • ГОТУЄМО ТІСТО. Збиваємо яйця+сіль+цукор+ванільний цукор. В опару додаємо збиту яєчну суміш + розтоплене вершкове масло+сметану+борошно. !!! Борошно додаємо поступово, щоб не забити тісто. Тісто має бути еластичним та м’яким. Накрити рушником, поставити у тепле місце на 1,5 години. Періодично за цей час (2-3 разу) тісто вимішувати.
  • Тісто розділити на 4 частини. (У мене вийшло 2 калача). Частину тіста розкочуємо у прямокутник, викладаємо частину начинки. Повертаємо в рулет.
  • Також формуємо другу частину тесту. З двох рулетів формуємо джгут. Переплітаючи рулети.
  • Лист застелити папером для випічки! Викласти акуратно калачі. Змастити збитим жовтком із молоком (1 жовток+1ст.л. молока). Притрусити зверху маком. Залишити різдвяний калач підніматися на 20 хвилин.
  • Випікати різдвяний калач при температурі 180 градусів приблизно 25 хвилин (! Час випічки дивіться по своїй духовці. У мене електрична). Калачі вийшли дуже смачними, Приємного апетиту та Щасливого Різдва!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: