Дуже смачний десерт без духовки або торт без випічки, лише за кілкьа хвилин! Не повірите, але цей простий десерт виходить смачнішим за цукерки та будь-який торт. Ніколи б не подумала, що десерт із простих продуктів може бути таким смачним. А якщо врахувати, що він так швидко та просто готується – це просто золото, а не рецепт!
Інгредієнти
- Форма 18х18 см
- печиво 400 г
- вода 100 мл
- цукор 80 г
- ванільний цукор 1 ч.л.
- вершкове масло 120 г
- волоські горіхи 150 г
- какао 1 ст. л.
- шоколад (чорний 56%) 90 г.
- олія 3 ст. л.
Кроки
-
400 г печива подрібнюю у блендері.
Беру 150 г волоських горіхів. 100 г горіхів подрібнюю в блендері, а 50 г рублю ножем, щоб у десерті траплялися цілі шматочки горішків.
.
Подрібнене печиво та горіхи висипаю в миску. -
Вливаю в печиво з горіхами розтоплену олію із цукром.
Перемішую. -
Поділяю масу на дві рівні частини.
В одну частину додаю 1 ст. какао.
Добре перемішую. -
Беру форму розміром 18х18 см.
.
Порада. Форму застеліть пергаментом, щоб легше було діставати десерт.
.
На дно форми викласти чорний шар маси.
А зверху на темний шар викласти світлий шар маси з пісочного печива. -
Шоколад ламаю на шматочки і розтоплюю на водяній бані, помішуючи.
Додаю 3 ст.л олії.
Як тільки шоколад стане однорідним та гладким, знімаю з вогню.
Виливають шоколад на торт.
І прибираю торт у холодильник на 30-60 хвилин, щоб схопився та застиг шоколад. -
Готовий торт нарізаю на порційні шматочки і, нарешті, можна спробувати!
-
Торт вийшов просто неймовірний: відчувається ніжна текстура пісочного шару, шматочки горішків і звичайно шоколад – і все це так гармонійно поєднується. Ну, дуже смачно!
Ніколи б не подумала, що десерт із простих продуктів може бути таким смачним. А якщо врахувати, що він так швидко та просто готується – це просто золото, а не рецепт! Обов’язково спробуйте, вам сподобається! -
Якщо вам сподобався рецепт, поставте будь ласка лайк цього відео та поділіться ним з друзями.
А я прощаюся з вами до нових смачних рецептів. -
Смачного!