Здрастуйте, товариші Кулінари!
Можна було зараз тут, звичайно, до цього короткого і найпростішого рецепту понаписати вступ під будь-яку пору року: ось, мовляв, як актуальний цей рецепт, особливо зараз – взимку/весною/восени – адже тут вічно не вистачає нам вітамінів!.. Під зиму можна було б ще додати, що він ситний за рахунок авокадо. А благодатним літом – підкреслити доступність рецепту, запропонувавши вам просто висунутися у вікно і зірвати з найближчої пальми необхідні для приготування авокадо, апельсин, лимон, банан, мед і кокосове молоко :)))
Інгредієнти
Порції: –+
- Авокадо (м’яке) 1 шт.
- Банан (стиглий) 1 шт.
- апельсин 1 шт.
- лимон ⅓ шт.
- Мед (або цукор) 2 ст.л.
- Рослинне молоко 250 мл
Кроки
-
Одне м’яке, стигле авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо з нього кісточку, а м’якоть із шкірочних човників виймаємо ложкою.
-
М’якуш складаємо в блендер.
-
Один стиглий банан нарізаємо кружальцями і додаємо в блендер до авокадо.
-
З половини одного апельсина знімаємо цедру за допомогою гострої терки.
Цедру додаємо в блендер. -
Потім розрізаємо апельсин навпіл і вичавлюємо сік з обох половинок.
-
Від одного середнього лимона відрізаємо третину і теж вичавлюємо з неї сік.
-
Вичалені соки додаємо все туди ж – у блендер.
-
Нам залишається додати 2 столові ложки меду чи цукру.
-
І склянка кокосового чи будь-якого іншого рослинного молока будь-якої жирності.
-
Збиваємо.
-
І подаємо