Усі, хто любить рибу, люблять і юшку. Особливо ту саму, на багатті!
Але не у кожного є можливість розвести багаття, тому приготуємо юшку вдома.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для супу
- Рибний набір (голова, хвіст, обрізки тощо) 1 шт
- цибуля ріпчаста 2 шт
- морква 2 шт
- лавровий лист 2 шт
- Картопля 3 шт
- помідор 1 шт
- зелень петрушки, кропу 20 г
- сіль за смаком
- олія для смаження 1 ст.л.
- суміш прованських трав 1 дрібка
- перець чорний горошок 4 шт
Кроки
-
Підготуйте рибні продукти. З голови обов’язково видаліть зябра та очі – вони дають гіркоту.
Залийте частини рибу холодною водою та залиште на 30-40 хвилин (вийде зайва кров). Злийте воду.
У каструлю для варіння покласти набір для юшки, залити водою, поставити на вогонь. Додати лавровий лист, одну цибулину та одну моркву. Після закипання прибрати піну, що утворилася, і зменшити вогонь до середнього. Накрити каструлю кришкою та варити приблизно 25 хвилин (до готовності риби).
Вийміть рибу та овочі, а бульйон процідіть через сито.
Шматки риби розберіть, відокремивши м’ясо від кісток.
Наріжте картоплю кубиком (або будь-яким звичним способом) Додайте в бульйон і варіть на середньому вогні до напівготовності картоплі. Бульйон солимо до смаку і додаємо пару горошин перцю.
Поки готується картопля необхідно підготувати засмажку:
Нарізаємо дрібним кубиком цибулю, моркву та помідор.
Обсмажуємо на сковороді з олією цибулю та моркву (до м’якості моркви). Додаємо помідор і тушкуємо ще 2 хвилини.
Як тільки картопля відварилася, додаємо в бульйон засмажку та м’ясо риби. Додаємо 1 щіпку прованських трав.
Щойно бульйон починає закипати відключіть вогонь.
Дрібно нашаткуйте зелень (у нас кріп і петрушка). Додайте до супу.
Смачний суп із червоної риби готовий!