Дуже смачний та ніжний морський окунь, запечений у духовці у сметанному соусі із зеленню.
Інгредієнти
Порції: –+
- окунь морський 800 г
- сметана 200 мл
- гірчиці 1 ч.л.
- вершкове масло 50 г
- шпинат 1 пучок
- кріп 10 г
- лимонний сік 2 ч.л.
- спеції за смаком
- сіль за смаком
Кроки
-
Морських окунів треба помити, обрізати всі плавці та почистити. Якщо риба велика – порізати порційними шматочками, скласти в одну ємність, посолити, поперчити і збризкати лимонним соком. Залишити маринуватися на 20-30 хвилин.
-
За цей час нарізати шпинат. Викласти його на розігріту сковороду та обсмажити на вершковому маслі до м’якого стану. Додати сметану, гірчицю та дрібно порізаний кріп. Додати 120-150 мл води і добре перемішати до однорідного стану. Тушкувати 2-4 хвилини.
-
У посуд для запікання викласти морський окунь, залити сметанним соусом, накрити кришкою. Відправити в духовку за температури 180 градусів на 20-25 хвилин.