Це найсмачніший рецепт рульки, який Я коли-небудь куштувала! Ароматна, із засмаженою скоринкою і така ніжна, що просто тане в роті!
Інгредієнти
Порції: –+
- для рульки
- рулька 1 шт
- цибуля ріпчаста 2 шт
- морква 1 шт
- пиво темне 1.5 л
- часник 4 зубчик
- лавровий лист 4 шт
- гвоздика 6 шт
- перець червоний пекучий (сушений) 1 шт
- перець чорний (горошок) 6 шт
- сіль 1 ст.л.
- мед 1 ст.л.
- гірчиці 1 ст.л.
- соєвий соус 2 ст.л.
- соус Терріякі 2 ст.л.
Кроки
-
1. Рульку добре мию, гострим ножем у м’ясі роблю надрізи і вставляю в них часник (шпигую).
2. Перекладаю рульку в глибоку каструлю, заливаю темним пивом, в процесі маринування рульку перевертаю кілька разів, мариную 2 години.
3. Після додаю цибулю, моркву, спеції на ваш смак. Я додаю лавровий лист, червоний гострий перець сушений, гвоздику, чорний горошок, сіль, заливаю водою, щоб вона повністю покрила рульку. Відправляю на вогонь і варю рульку після закіпання близько 3 годин. Пробую у процесі варіння на сіль, бульйон має бути солоний.
4. Готую медово-гірчичний соус для змащення рульки: змішую мед, гірчицю, соєвий соус та соус Терріякі. Перемішую, відправляю на невеликий вогонь і прогріваю доти, доки всі продукти не з’єднаються.
5. Рулька проварилася, перекладаю її у форму для запікання, попередньо вистелила форму фольгою, обмазую підготовленим соусом, одразу використовую половину соусу, а решту у процесі запікання.
6. Рульку відправляю в духовку, температура 180-190С від 40 хвилин до 1 години. Запікаю до гарної, рум’яної скоринки.
7. Рульку подаю з маринованими огірками та помідорами.