Зі свинячої рульки можна приготувати безліч страв на всі випадки життя. Пропоную рецепт запеченої рульки в соєво-гірчичному маринаді.
Інгредієнти
Порції: –+
- свиняча рулька 1.4 кг
- соєвий соус 150 мл
- гірчиці 2 ст.л.
- часник 2 зубчик
- лавровий лист 3 шт
Кроки
-
Приготування рульки почнемо з приготування маринаду. У мисці з’єднаємо соєвий соус із гірчицею і добре перемішаємо. Якщо соєвий соус недостатньо солоний, додайте солі на свій смак. Часник поріжемо пластинами, зробимо в рульці надрізи і нашпигуємо її часником. Беремо форму для випічки, застилаємо її фольгою, укладаємо на фольгу рульку з часником. Змащуємо рульку з усіх боків соєво-гірчичним маринадом. Зверху кладемо кілька лаврових листочків, щільно загортаємо кермо у фольгу і відправляємо маринуватися в холодильник на 3-4 години, можна на ніч. Промариновану рульку дістаю з холодильника, роблю у фользі кілька проколів, щоб виходила пара і відправляю в духовку. Запікаю з розрахунку на 1 кг рульки 1,5 години часу запікання, рульку вагою 1,4 кг запікатиму 2 години. За 15 хвилин до закінчення запікання зніму фольгу, щоб рулька зарум’янилася. Гаряча страва на будь-який стіл рулька в соєво-гірчичному маринаді готова! Смачного!