Це печиво навчила мене готувати мою улюблена свекруха.
Я думаю, що навіть у магазин сходити довше, ніж спекти таке смачне, красиве, і головне, повністю натуральне домашнє печиво.
Продукти – найпростіші та завжди знайдуться у Вас вдома.
Інгредієнти
- вершкове масло 180 г
- цукор 140 г
- крем 180 г
- борошно 500 г +/-
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- ванільний цукор 1 ч.л.
- какао 1 ст.л.
Кроки
-
Додаю 180 г сметани та добре перемішую до однорідності.
-
Беру 520 г муки|борошна| + 1 ч.л. розпушувача.
Просіюю приблизно половину борошна з розпушувачем у тісто.
Перемішую.
Поступово додаю борошно, що залишилося, і замішую м'яке тісто.
Тісто виходить м'яким. Гнучким і зовсім не липне до рук. -
.
Поділяю тісто на 2 частини.
В одну частину додаю 1 ст. Какао і добре перемішую. -
Формую печиво.
1 спосіб.
Беру шматочки тіста, вагою приблизно 40 г і скачую кульки.
Трохи плющу.
Розкочую світле тісто.
Вирізаю квіточки.
І прикрашаю печиво квітами.
Ось така краса виходить. -
2 спосіб.
Для другого способу мені знадобиться звичайна кришка будь-якої пляшки.
Розкочую тісто і вирізаю кружечки.
Теж повторюю з темним тестом.
І тепер так швидко і просто формую печиво.
Перенести печиво на лист можна за допомогою широкої лопатки або що у вас знайдеться під рукою. А можна відразу формувати печиво на деку. -
3 спосіб.
І третій спосіб формування печива теж дуже простий.
Беру шматочок тіста, вагою приблизно 45 г.
Скачую в кульку. Притискаю.
За допомогою ножа роблю надрізи.
Роблю заглиблення та намічаю серцевину квітки.
За допомогою ножа малюю прожилки пелюсток у квітки.
І формую пелюстки.
Можна скачати маленьку кульку темного тіста і зробити темну серцевину квітки.
А ще яскравіше і красивіше виглядає серцевина із в'яленої вишні. Виглядає шикарно – Ну просто вишенька на торті! -
Викладаю печиво на лист, застелений пергаментом на невеликій відстані один від одного.
Перед випіканням печиво бажано прибрати в холодильник на 15-20 хвилин. -
Духовку розігріваю до температури 180 º C і готую печиво 10-15 хвилин. Час випічки даю орієнтовно, орієнтуйтеся на вашу духовку.
Але довго не тримайте, щоб печиво після випічки вийшло м'яким. -
Печиво вийшло чарівно гарне – просто око не відвести!
Ніжне, красиве, м'яке, розсипчасте та дуже смачне домашнє печиво! Всі продукти є в холодильнику, а готується швидко і просто, а скільки радості та захоплення! Таке печиво можна навіть подарувати на будь-яке свято своїм близьким та друзям.
Якщо вам сподобалося печиво, будь ласка, поставте ЛАЙКцьому відео і поділіться їм із друзями.
А я прощаюся з вами до нових смачних рецептів. Готуйте з любов'юі все вийде!
-
Смачного!