Такий маковий рулет точно не купите в магазині – в магазинних рулетах дуже мало начинки, і основним її інгредієнтом є часто цукор. Приготувавши за цим рецептом, отримайте м’який, повітряний рулет із маком та яблуками.
Інгредієнти
Порції: –+
- для рецепту
- Мак 150 г
- родзинки 150 г.
- тісто листкове бездрожжеве 500 г.
- ванільний цукор 1 ч.л.
- цукор 50 г
- яблуко 2 шт
- вершкове масло 40 г
- куряче яйце 1 шт.
- вода 500 мл
Кроки
-
Заздалегідь помити ізюм.
Пересип ізюм і мак у каструлю. Додати води. Відправити варитися на середньому вогні протягом 20 хвилин.
Яблука очисти від шкірки, віддали зерна. Дрібно нарізати яблука. Висип яблука на сковороду. Додай цукор та ванільний цукор. Туші яблука в цукрі протягом 10 хвилин постійно помішуючи. Висипати в друшляк або сито, щоб стекла зайва волога.
Через дрібне сито (або марлю) також пропустити мак із ізюмом, щоб пішла вся волога.
Додати до макової начинки яблука. Перемішати.
На пергаментному папері розкотити готове бездрожжеве листкове тісто.
Відступивши пару сантиметрів зверху та по краях, викласти начинку на тісто.
За допомогою пергаментного паперу згорнути тісто у рулет. Краї защипнути. Рулет укласти швом униз.
Перекласти рулет із пергаментним папером на лист.
Зроби на рулеті зверху діагональні неглибокі надрізи вздовж та впоперек.
Збити яйце. Змастити рулет.
Випікати рулет у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин до готовності.
Готовий рулет залишити охолонути на 15 хвилин.
Рулет з маком та яблуками на листковому тісті готовий!