Секрет соковитих Чебуреків! Найвдаліше тісто

Цим рецептом чебуреків, ще 10 років тому, зі мною поділилася знайома із Криму, яка тоді працювала у Чебуричній.
Чебуреки виходять дуже смачні, соковиті, хрусткі та пухирчасті, як у чебуречній.
Обов’язково приготуйте! Вам сподобаються – гарантую! ;)

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • У мисці у мене 300 г фаршу зі свинини з яловичиною.
    А для смаку та соковитості, я натру у фарш 1 цибулину.
    Можна пропустити цибулину на м’ясорубці разом з фаршем, але в мене фарш вже готовий мені простіше потім ополоснути тертку, ніж мити м’ясорубку :)
    У фарш додаємо чорний мелений перець та сіль за смаком.
    Добре перемішуємо.
  • І тепер додам один важливий інгредієнт, який є у кожному будинку, причому абсолютно безплатно. І це – звичайна вода :)
    Додаю трохи води та добре перемішую.
    Кількість води залежатиме від самого фаршу – може піти трохи більше або менше. Я додала десь 50-60 мл.
    Порада. Воду у фарш я рекомендую додавати для соковитості та м’якості.
    Якщо воду не додавати, фарш вийде дубовим. Замість води також можна додати бульйон.
  • Ось такий за консистенцією виходить фарш, він став м’якший і однорідніший, при цьому не надто рідкий.
    Вода змішається з фаршем і в чебуреках утворюється неймовірно смачний ароматний соковитий бульйончик.
    Фарш вже готовий залишу його буквально, хвилин на 10-15, щоб він настоявся і всі інгредієнти потоваришували.
  • Тісто вже готове, почнемо ліпити чебуреки.
    Дошку посипаю борошном.
    З тіста роблю “ковбаску” та розрізаю на однакові шматочки.
    У мене вийшло 10 шматочків.
    Обов’язково накриваю тісто пакетом або рушником, поки розгортаю чебурек, щоб воно не завітрилося.
  • Розкочую кожен шматочок тіста в тоненький коржик.
    Заварне тісто виходить просто чудове. Легко розкочується, не липне до рук, його можна розкочувати навіть без борошна.
  • Кладу начинку, приблизно столову ложку.
  • Випускаю повітря і дуже добре намагаюся зліпити краї чебурека.
  • Я вже розігріла олію, доки ліпила чебуреки. Смажитиму в глибокій сковороді, у великій кількості олії. Вогонь роблю помірний, щоб чебуреки добре просмажилися всередині та не згоріли зовні.
    Викладаю чебуреки, смажитиму по дві штучки.
  • Смажимо чебуреки з двох боків до рум’яності.
    Готові чебуреки перекладаю на тарілку – на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.
  • Подивіться, які вони у нас пупірчасті виходять, завдяки заварному тісту та олії.
    З цієї кількості тесту у мене вийшло 10 чебуреків.
    Дуже смачні. Корочка тоненька і хрумка. Тісто дуже вдале, зовсім не дубове. І подивіться, як багато пухирець :)
  • Давайте розламаємо один. Дивіться, скільки багато м’ясної начинки і бульйончик прямо випливає із чебурека. Це дуже-дуже смачно, друзі! :)
    А бульйончик усередині чебурека утворюється саме тому, що ми додали трохи води до фаршу.
  • Є чебуреки відразу, поки гарячі, з запалу з жару. Можна, звісно, і розігріти потім і навіть холодними їсти. Але в гарячому вигляді, найсмачніше.
    Зробіть обов’язково ці чебуреки, друзі, вони вам сподобаються, гарантую! ❤
  • Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: