Хочу нагадати вам про таку прекрасну закуску зі звичайних буряків, які можна готувати хоч щодня: дешево, дуже смачно і абсолютно пісно, на мій погляд, те, що необхідно після тривалих новорічних свят. Таку закуску з буряка готувала ще моя мама, тільки час летить, все змінюється, як і рецепт цієї закуски, до якого я внесла свої корективи.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк варений або запечений 300 г
- цибуля ріпчаста 120 г
- рослинна олія нерафінована 4 ст.л.
- лимонний сік 1 ст.л.
- цукор 2 ст.л.
- Кориця мелена ½ ч.л.
- Чорний перець мелений 1 ч.л.
- сіль за смаком
Кроки
-
Цибулю подрібнити якомога дрібніше і обсмажити на олії до золотистого кольору.
Буряк натерти на великій тертці.
Перекласти цибулю в тарілку, а в сковороді обсмажити на олії буряк 2-3 хвилини.
Повернути в буряк обсмажену цибулю, перемішати, посолити, додати лимонний сік, цукор, перець та корицю.
Все добре перемішати та потримати на вогні пару хвилин.