Швидкий Хворост. Турецька Пахлава

Смакота, яка тане в роті!
Рецептом поділилася турецька бабуся на ринку. У них такий хмиз називається – турецька пахлава. А хтось називає Чак-чак.
Хворост хрумкий, ніжна і дуже смачна – як у нашому дитинстві.
Друзі, якщо вам подобаються мої рецепти, напишіть будь ласка у коментарях: Хочу хмиз.
І обов’язково збережіть рецепт, щоб не втратити і поділіться з друзями та подружками у Соцмережах 😍

Кроки
Друк
  • Тісто відпочило. Посипаю стіл борошном.
    Поділяю тісто на 2 частини і ще трохи пам'ятаю кожен шматочок – роблю 2 ось таких кульки.
    Загортаю в пакет чи харчову плівку, т.к. якщо тісто довго лежить на відкритому повітрі – воно покривається скоринкою і завітрюється, а в пакеті тісто залишається гладким та ніжним.
  • 1 частину тесту прибираю в холодильник, а другу частину розкочую в тонкий пласт.
    Чим тонше ви розкотите тісто, тим краще для нашого майбутнього хмизу або пахлави.
    Ось так, подивіться який великий та тонкий пласт тіста у мене вийшов – таке довге полотно на півстола.
  • Беру звичайний крохмаль. У мене кукурудзяний крохмаль, але можна будь-хто.
    І добре посипаю тісто крохмалем.
  • А тепер просто повертаю в рулетик.
  • Отакий рулетик у нас вийшов.
  • Нарізаю хмиз ножем, трохи навскіс, товщиною приблизно в палець.
  • Дивіться, ось так хмиз виглядає в розрізі – всі шари окремо і при цьому нічого не розпадається.
  • Тепер беру качалку і трохи прокочую кожну штучку з двох боків – ось так.
    Все готово.
  • Розігріваю рослинну олію для фритюру і обсмажую хмиз з усіх боків до золотистого кольору (дивіться відео – там все докладно показую та розповідаю).
  • Як тільки хмиз зарум'янився, дістаємо його з олії. Я дістаю ось такою ложкою з дірочками, щоб зайве масло скло.
    Можна викладати на паперові рушники, знову ж таки щоб зайва олія вп'ялася в паперові рушники.
  • Дивіться, у нас вийшла ціла гора смачного хмизу! 😍
    Можна посипати хмиз цукровою пудрою або згущеним молоком. А в Туреччині хмиз поливають медовим сиропом.
  • Готовлю Медовий сироп для Хвороста.
    У каструльку насипаю 250 г цукру. І сюди наливаю 250 мл води.
    Ставлю каструльку на вогонь та доводжу сироп до кипіння.
    Після того, як сироп закипів, даю йому покипіти, цукор повинен трохи уваритися. Хвилин 5 буде достатньо.
    .
    Наприкінці я додаю мед і перемішую.
    Порада. Зазвичай мед додають на самому початку варіння сиропу, але ви мені пишіть у коментарях, що нагрівати мед шкідливо, тому ми додамо його в сироп в самому кінці – в цьому випадку мед не піддається нагріванню і збереже свої корисні властивості, смак і аромат.
  • Подивіться який гарний медовий сироп вийшов.
    І тепер у цьому ароматному медовому сиропі купатимемо нашу пахлаву чи хмиз.
    Аромат стоїть просто божественний, як у турецькій кондитерській :))
  • З цієї кількості тесту у мене вийшло приблизно 30 штучок хмизу, так що вистачить на всю сім'ю! ;)
  • Я готую багато всякої смачної випічки, але цей хмиз у нашій сім'ї побив усі рекорди, і чоловік і діти в повному захваті, швиденько розтягли його до чаю.
    І я навіть не дивуюся, адже хмиз вийшов дуже ніжний, хрумкий, смачний, солодкий і ароматний. І ще великий плюс, що він залишається хрумким і наступного дня.
  • Тісто для хмизу просте, але дуже вдале. Продукти для нього знайдуться у кожному будинку. Так що обов'язково приготуйте цей хмиз друзі, ви не пошкодуєте – гарантую! Це дуже-дуже смачно!
  • Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: