Чіабата

Всім привіт, друзі. Я часто на сніданок їм бутерброди і сендвічі найрізноманітніші. І я просто люблю Чіабатту використовувати для цих цілей. Хрумкий і дуже смачний хліб, з великою кількістю дірочок у м’якуші. Отож Чіабатту ми сьогодні й приготуємо.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Я замішуватиму тісто в контейнері з кришкою. Так набагато зручніше і не знадобиться жодних плівок та пакетів, щоб накривати тісто.
    Теплу воду змішуємо з оливковою олією, сіллю, дріжджами. І по трохи всипаємо борошно. Замішуємо тісто, я роблю це лопаткою, тому що тісто досить липке. Нам не треба забивати його мукою. Це тісто з великою кількістю вологості.
    У результаті виходить таке тісто, воно дуже липке. Накриваю кришкою та залишаю в теплому місці на 30 хвилин.
    Через півгодини, відкриваємо кришку і починаємо складати тісто. Від одного кінця до іншого, трохи натягуючи до верху кінець тіста, що знаходиться в руках. Так робимо з тістом з усіх боків. Залишаємо ще на пів години. Знову відкриваємо контейнер і знову складаємо тісто з усіх боків. Залишаємо ще на 30 хвилин.
    Щоразу можна бачити на скільки змінюється тісто. Воно стає все більш однорідним, і все більше і більше бульбашки утворюються всередині. Через пів години знову складаємо та залишаємо ще на 30 хвилин. Через пів години ще складаю та залишаю ще на 30 хвилин. В результаті тісто буде пористе і повітряне.
    Тепер з тістом працюємо акуратно, наше завдання максимально зберегти всі ці бульбашки. Можна зробити 2 великі Чіабатти, але я хочу зробити 8 маленьких. Підпилюємо поверхню борошном, перевертаємо контейнер, тісту не потрібно допомагати, воно саме впорається. Зверху теж рясно підпилюємо борошном. Тепер акуратно розподіляємо тісто, щоб воно було однакової товщини, сильно не тиснемо. Ділимо тісто на 8 частин. Перекладаємо, на лист, застелений пергаментним папером. І залишаємо відпочити ще на 20 хвилин. Духовка має бути розігріта на 220 градусів. Ставимо на 20 хвилин, готуємо до рум’яної, апетитної скоринки. Дістаємо і даємо охолонути. Погляньмо, що у нас там усередині. Яка краса!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: