Дуже ніжна і дуже смачна морська риба, запечені в духовці простому сметанному соусі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Риба 1 кг
- крем 300 мл
- цибуля ріпчаста 2-3 шт
- куряче яйце 1 шт
- сир твердий 150 г
- кріп 20 г
- вершкове масло 50 г
- лимонний сік 1-2 ч.л.
- спеції
- сіль
Кроки
-
Рибу (краще філе або стейк) нарізати на порційні шматочки, у стейка вирізати кістку. Рибу посолити, додати улюблених спецій та збризкати лимонним соком. Відставити на 15-20 хвилин, щоб риба злегка промаринувалась.
-
Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Обсмажити на рослинному або вершковому маслі до напівпрозорого стану. Остудити.
-
Змішати сметану, смажену цибулю, 1 яйце і дрібно порізаний кріп можна злегка підсолити. Перемішати до однорідного стану.
-
Рибу обмокнути на борошно з усіх боків. Викласти у форму для запікання. Форму попередньо можна змастити вершковим маслом. Приготовленим сметанним соусом залити шматочки риби та зверху присипати тертим твердим сиром.
-
Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.